Κλινική στο Περιστέρι: Κανονικά οι αιμοκαθάρσεις. Έφοδος Τσιόδρα

Κλινική στο Περιστέρι: Κανονικά οι αιμοκαθάρσεις. Έφοδος Τσιόδρα

Στην κλινική Ταξιάρχαι μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.
Εξι νεφροπαθείς με κορωνοϊό στο ΝΙΜΤΣ

Αυτήν την στιγμή, έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η κλινική άνοιξε κανονικά μέρος της και πραγματοποίησε αιμοκαθάρσεις.

Μέχρι στιγμής στην κλινική «Ταξιάρχαι», έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 φορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19.

Οπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος.

Κανονικά και σήμερα οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική Ταξιάρχαι, την ώρα που έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού.

Ανεξέλεγκτη μοιάζει η κατάσταση στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, εκεί όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Παρά την έρευνα που έχει διατάξει ο Εισαγγελέας, η κλινική στο Περιστέρι έχει ανοίξει κανονικά και πραγματοποιούνται αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο, όπου σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Κοκκινάκη το τμήμα είναι «καθαρό». Λίγο πριν από τις 12:30, στην κλινική μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος δεν απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τον περίμεναν στην πόρτα.

Νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί. Την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι κρούσματα, από την ίδια κλινική στο Περιστέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη  αυτήν την ώρα η μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο κόσμος μπαίνει και βγαίνει κανονικά στην κλινική, χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ανθρώπων που είχαν κανονικά ραντεβού για αιμοκάθαρση, δεν ειδοποιήθηκαν για ακύρωση του ραντεβού και σήμερα (24/4) πήγαν κανονικά στην κλινική! Αλλοι επισκέπτες της κλινικής κατήγγειλαν ότι έκαναν τρίπλεξ καρδιάς (!), ενώ αρκετοί συγγενείς ασθενών δεν συνάντησαν καμία δυσκολία στο να μπουν και να βγουν από την είσοδο. Κι όλα αυτά ενώ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 28 κρούσματα...

Την ίδια στιγμή, κατεπείγουσα ποινική προανακριτική έρευνα έχει διαταχθεί για τις δυο κλινικές (Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, Κασταλία στη Γλυφάδα) από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη ώστε να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και να ελεγχθούν τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν οι υγειονομικοί να ελεγχθούν για κακούργημα, καθώς από τυχόν παραλείψεις τους οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση είναι πολύ πιο ευάλωτοι στον ιό.

Πιο συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, τότε υπάρχει ποινή φυλάκισης αλλά και χρηματική ποινή. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, ποινή κάθειρξης φτάνει έως 10 χρόνια, ενώ η ποινή για το αποτέλεσμα να υπάρξει θάνατος ενός ή πολλών ανθρώπων  είναι από δέκα χρόνια κάθειρξης  και μπορεί να φτάσει μέχρι και ισόβια.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, Αλέξανδρος Κοκκινάκης, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο OPEN TV επιμένοντας ότι δεν έχει υπάρξει κανένας νεκρός μέσα στην κλινική από κορονοϊό, αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς από κορονοϊό στην κλινική.

Σφραγίστηκε η κλινική στη Γλυφάδα

Στην κλινική στη Γλυφάδα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 300 τεστ σε νοσηλευόμενους και 170 τεστ στο προσωπικό της κλινικής. Τα αποτελέσματα των πρώτων 110 τεστ που αφορούν εργαζόμενους βγήκαν αρνητικά ενώ μέσα στην ημέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων τεστ. Σημειώνεται ότι η κλινική έχει σφραγιστεί και δεν λειτουργεί σήμερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα