Με ελικόπτερο στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα Τσίοδρας και Χαρδαλιάς

Με ελικόπτερο στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα Τσίοδρας και Χαρδαλιάς

Στη Λάρισα βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, όπως και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.

Έφτασαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής προκειμένου να γίνει σύσκεψη για την δύσκολη  κατάσταση που δημιουργήθηκε στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Θα συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ακόμη ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Aστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής στο ΓΝΛ κ. Απόστολος Κομνός, ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, κ. Βασίλης Πάντζος

Ο κ. Χαρδαλιάς, με τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Τσιόδρα, καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, θα έχουν διαδοχικές συσκέψεις στη Λάρισα,ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

 

onlarissa

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα