Κραυγή αγωνίας εργαζομένων στo νοσοκομείο Αλεξάνδρα - Δεν μπορεί να ελεγχθεί η διασπορά

Κραυγή αγωνίας εργαζομένων στo νοσοκομείο Αλεξάνδρα -  Δεν μπορεί να ελεγχθεί η διασπορά

Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Αλεξάνδρα μετά το περιστατικό με τη μετανάστρια από το hot spot της Ριτσώνας που γέννησε στο νοσοκομείο και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. 

Ο ΓΓ. των εργαζομένων Σπύρος Μπαρμπαρέσης στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα μίλησε στον ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας ότι πρόκειται για ένα “νοσοκομείο πολυκατοικία” ως δομή δεν μπορείς να απομονώσεις πτέρυγες για να νοσηλευτούν περιστατικά, και δεν μπορεί να γίνει έλεγχος της διασποράς.  “Είναι ειδικό νοσοκομείο που εφημερεύει 365 μέρες για μαιευτικά περιστατικά έχουμε μονάδα νεογνών, είναι ογκολογικό νοσοκομείο” τόνισε.

“Όταν μια ασθενής βγάζει 15 άτομα, για την ώρα, σε καραντίνα, φανταστείτε τι θα συμβεί αν βρεθεί άλλος ένας ασθενής, δε θα μπορεί να λειτουργήσει καμιά κλινική” σημείωσε δε ο κ. Μπαρμπαρέσης. Για νοσηλεία ασθενών, εξήγησε, πρέπει να έχουμε ειδικές μπλούζες, γυαλιά, μάσκες, αντιδραστήρια να γίνονται οι ανιχνεύσεις κι όχι να γίνεται ανίχνευση και να βγαίνει το αποτέλεσμα μετά από 8-10 ώρες. 

Για τη γυναίκα από το hot spot στη Ριτσώνα ανέφερε πως ήταν θετική στον ιό όπως και ο σύζυγος της, “Νοσηλευόταν με άλλες γυναίκες. Ενημερωθήκαμε ότι ο σύντροφος/σύζυγός της ήταν φορέας, ήταν ασυμπτωματική. Ενημερώθηκαν και άλλες κυρίες μια Ελληνίδα άλλες δυο αλλοδαπές που ήταν στον ίδιο θάλαμο μαζί της. Η Ελληνίδα έχει βρεθεί οι άλλες αναζητούνταν μέχρι χθες...” 

“Η μητέρα είναι σε απομόνωση θα πάρει σήμερα εξιτήριο. Έγινε σε 41 άτομα ιχνηλάτηση εκ των οποίων 15 μαίες και γιατροί είναι σε καραντίνα έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλοί κίνδυνου με τα κριτήρια του ΕΟΔΥ, έχουν έρθει σε άμεση μαζί της και δεν έχει γίνει ακόμα τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι φορείς”. 

“Πρέπει να γίνεται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς για να μη δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα” επισήμανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου.  

 

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα