Πόσα είναι πραγματικά τα κρούσματα στην Ελλάδα; - Η απάντηση Τσιόδρα

Αυξητική, αλλά όχι έντονα παραμένει η τάση κρουσμάτων και νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 95 νέα κρούσματα του ιού και τέσσερις νέους θανάτους.

O λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι παραμένουμε σε ένα καλό σενάριο εξέλιξης της πανδημίας. Όπως είπε δεν ακολουθείται ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή Ισπανίας όπως προκύπτει από τα "σκληρά στοιχεία" από θανάτους και διασωληνώσεις. Είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για το μέγεθος των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, συμπλήρωσε.

Οσον αφορά στα πραγματικά κρούσματα στη χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές που εφαρμόζουν μαθηματικά μοντέλα μας λένε ότι παραμένουμε σε κατάσταση βραδείας εξάπλωσης στον πληθυσμό. Το γεγονός αυτό δίνει χρόνο να αντιδράσουμε, να βγουν καλύτερα θεραπευτικά σχήματα, να είμαστε μπροστά στις εξελίξεις. είπε χαρακτηριστικά. "Δεν έχει νόημα να πω ότι έχουμε 10-15.000 κρούσματα. Εχει νόημα να τηρήσουμε τα περιοριστικά μέτρα λίγες εβδομάδες ακόμη. Σύμφωνα με κάποιες το 50% της μετάδοσης γίνεται από ασυμπτωματικούς φορείς" ξεκαθάρισε ο επικεφαλής - επιστήμονας στη μάχη με τον κορονοϊό βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

 Τσιόδρας: Να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί παιδιών

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα