Ο χάρτης με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές έχουν καταγραφεί και πόσα

Ο χάρτης με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές έχουν καταγραφεί και πόσα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 695 και αφορά 28 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ιδιαίτερα Περιφερειακές Ενότητες του Νομού Αττικής, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση. Οι νεκροί από τον ιό φτάνουν τους 17 και πρόκειται για 14 άντρες και 3 γυναίκες.

Ο λοιμωξιολόγος εξήγησε ακόμη σχετικά με την επιτήρηση και τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων, πως παραμένουμε στις εκτιμήσεις των μαθηματικών μας προβλέψεων, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς. «Τα στοιχεία μας, δείχνουν πως περίπου 8.000 με 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί στη χώρα. Πάντα οι μαθηματικές εκτιμήσεις έχουν μια αβεβαιότητα, αλλά και δείχνουν πόσο κοντά μας μπορεί να είναι ο ιός. Μας αφορά όλους», τόνισε.

Χθες Δευτέρα, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ο νέος χάρτης περιοχών κατοικίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19. Σύμφωνα με τα δεδομένα (έως 23 Μαρτίου 2020, ώρα 15:00) που παρουσιάζονται στην έκθεση, ισχύουν:

Κρούσματα COVID-19 με νοσηλεία: Έχουν καταγραφεί 169 (24.3%) κρούσματα με νοσηλεία σε νοσοκομείο, εκ των οποίων 46 (27.2%) διασωληνώθηκαν, και 17 (10.1%) έχουν καταλήξει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ, στις 23 Μαρτίου 2020 συνεχίζουν να νοσηλεύονται 114 ασθενείς, εκ των οποίων 34 (29.8%) έχουν διασωληνωθεί.

Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία περιλαμβάνουν και ασθενείς που νοσηλεύτηκαν ή διασωληνώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δηλώθηκαν και καταγράφηκαν στον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 8644 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 590 (6.8%) θετικά στον κορονοϊό.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα