Λαμία: Αρνητικά δύο ύποπτα κρούσματα - Εργαζόμενοι στην υγεία

Ευχάριστα ήταν τα νέα από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας το βράδυ της Δευτέρας (16/3) για τα δύο τελευταία δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Λαμίας, ως ύποπτα για κορωνοϊό. Επρόκειτο για δύο ανθρώπους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας εκ των οποίων ο ένας γιατρός, που όπως αποδείχθηκε δεν είχαν προσβληθεί από τον ιό covid-19.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται σε μία νέα κοπέλα 25 ετών η οποία είναι και το πρώτο περιστατικό που νοσηλεύεται στο νέο ειδικά διαμορφωμένο κτίριο (πρώην Σανατόριο) του Νοσοκομείου Λαμίας. Αν και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι και σε αυτή την περίπτωση το δείγμα για το νέο κορωνοϊό θα επιστρέψει αρνητικό, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να μείνει για παρακολούθηση εξαιτίας των ενοχλήσεων που αισθανόταν στην αναπνοή έχοντας πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως σημειώσαμε νοσηλεύεται στη νέα πτέρυγα του αναπαλαιωμένου πέτρινου κτιρίου και στον 3ο όροφο, όπου έχουν αναπτυχθεί 15 δωμάτια. Τα 13 είναι μονόκλινα και τα άλλα δύο έχουν και κούνια σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία μωρού.

Στο συγκεκριμένο όροφο υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης άλλων 18 δωματίων αρκεί να εξασφαλισθεί ο απαραίτητος ξενοδοχειακός εξοπλισμός. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου παράλληλα έχει προνοήσει και για την εξασφάλιση χώρου που θα φιλοξενήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει τέλος για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Χάρη στην είσοδο που υπάρχει από το πάρκινγκ τον ιατρών, η συγκεκριμένη ευπαθής ομάδα δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με το υπόλοιπο κτίριο για την καλύτερη δυνατή προστασία τους.

lamiareport.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα