Λέσβος: Πορεία 1.000 μεταναστών και επεισόδια στη Μόρια - Αποχωρούν μαζικά εργαζόμενοι σε ΜΚΟ

Λέσβος: Πορεία 1.000 μεταναστών και επεισόδια στη Μόρια - Αποχωρούν μαζικά εργαζόμενοι σε ΜΚΟ

Εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, κυρίως ξένοι υπήκοοι, αποχωρούν από τη Λέσβο, έπειτα από τα χθεσινά επεισόδια και τις επιθέσεις που δέχτηκαν, σύμφωνα με το lesvospost.com.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, νωρίς το μεσημέρι εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ πραγματοποίησαν σύσκεψη και πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το νησί καθώς έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από εξαγριωμένους κατοίκους σε διάφορα σημεία της Λέσβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα σε πολλά περιστατικά αφίξεων μεταναστών οι εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ ήταν άφαντοι.

Το βράδυ της Κυριακής συνέβησαν πολλές επιθέσεις από εξαγριωμένους κατοίκους της Λέσβου κατά εργαζομένων σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι έσπασαν ακόμη και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πορεία 1.000 μεταναστών από τη Μόρια

Πορεία από τον καταυλισμό της Μόριας προς τη Μυτιλήνη πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο, διεκδικώντας την άμεση μετακίνηση τους στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει το stonisi.gr, φωνάζοντας «Azanti» («ελευθερία») οι αιτούντες άσυλο, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, πορεύονται προς την πόλη κουβαλώντας μάλιστα μαζί τους πολλά από τα προσωπικά τους είδη.

Στο ύψος του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να τους αποτρέψουν από το να φτάσουν στην πόλη.

Επίσης στο ύψος του εργοστασίου του εργοστασίου της ΔΕΗ έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα από νεαρούς που κρατούν ελληνικές σημαίες και η οποία ενισχύεται συνεχώς.

Σημειώνεται πως επεισόδια υπήρξαν και σήμερα το μεσημέρι.

Πηγή: lesvospost.co, stonisi.gr