Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Το χρονικό ενός διασυρμού - Τι λένε οι γονείς

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου:  Το χρονικό ενός διασυρμού - Τι λένε οι γονείς

Ενα κοριτσάκι μόλις 11 μηνών νεκρό, δύο γονείς στιγματισμένοι και ένας ιατροδικαστής που έσπευσε μπροστά στις κάμερες να μιλήσει για πρωτοφανή σεξουαλική κακοποίηση και στη συνέχεια να ανακαλέσει -λίγες ώρες αργότερα- χωρίς καμία εξήγηση. Αυτά αφήνει πίσω της η υπόθεση με το βρέφος που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και συγκλονίζει από το πρωί της Κυριακής το πανελλήνιο. Στο πόρισμα του ιατροδικαστή δεν αναφέρεται τίποτα για σεξουαλική κακοποίηση του μωρού. Κάτι που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας. 

«Εχασα το κοριτσάκι μου, δεν έχω τον άνδρα μου, είμαι σαν χαμένη...», δήλωσε στις κάμερες η μητέρα του 11 μηνών βρέφους με τον πατέρα του μωρού να προσθέτει: «Δεν θέλω να μηνύσω κανέναν, διότι πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει και η συγχώρεση. 

Οι δύο γονείς είδαν το μωρό τους να σβήνει στα δικά τους χέρια αλλά δεν πρόλαβαν να θρηνήσουν. Θύματα μιας λανθασμένης εκτίμησης επί δύο μερόνυχτα ακροβατούσαν μεταξύ της απόλυτης κοινωνικής κατακραυγής και του προσωπικού τους πένθους. Παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις των δύο ιατροδικαστών 24 ώρες νωρίτερα περί σεξουαλικής κακοποίησης του άτυχου βρέφους οι εισαγγελείς αλλά και τα έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ., που μελέτησαν και το βεβαρημένο ιστορικό του μωρού, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ειδεχθής πράξη δεν συνέβη ποτέ. «Ολο το φταίξιμο είναι του ιατροδικαστή, που δεν κατάλαβε», συνέχισε η μητέρα του βρέφους. Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης, συμπλήρωσε: «Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το παιδάκι ήταν έμπειροι αλλά μπορεί να ήταν λίγο βιαστικό το συμπέρασμα. Μπορεί να παρερμηνεύθηκε». 

Για δύο ημέρες ο πατέρας απομονωμένος στη ΓΑΔΑ

Επί δύο ημέρες ο πατέρας βρισκόταν απομονωμένος στη ΓΑΔΑ. Η κυοφορούσα σύζυγός του, αγκαλιά με το δίδυμο αδερφάκι του νεκρού βρέφους, βρισκόταν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Η διόρθωση του λάθους στην αρχική εκτίμηση των ιατροδικαστών δεν επαναφέρει το χαμόγελο στην οικογένεια. Ο πατέρας του νεκρού βρέφους, πάντως, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να ζητήσει ευθύνες σε όσα εμμέσως πλην σαφώς του καταλόγισαν. «Εχασα την κόρη μου την Κυριακή λόγω μιας χρόνιας αρρώστιας. Στην αρχή έγινε ένα λάθος σε βάρος μου αλλά στη συνέχεια φάνηκε η αλήθεια. Δοξάζω τον Θεό και ευχαριστώ την οικογένεια και τους γιατρούς, οι οποίοι προσπάθησαν για να φανεί η αλήθεια: Ότι, δηλαδή, η κόρη μου πέθανε με φυσιολογικό τρόπο», σημειώνει ο πατέρας.

Το «ξέσπασμα» της μητέρας 

Η μητέρα του νεκρού βρέφους έξω από το νοσοκομείο Παίδων περιγράφει το δράμα που ζούσε από την ημέρα που γεννήθηκε το μικρό κοριτσάκι της. «Ηταν γνωστό πως η κόρη μου ήταν άρρωστη από την ημέρα της γέννησής της. Ούτε με ρώτησε ο ιατροδικαστής τίποτα ούτε καν τον γνωρίζω. Κι ο θεράπων ιατρός του νοσοκομείου μού είχε δώσει ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει το παιδί από την ημέρα που γεννήθηκε. Είχε πρόβλημα στο κεφάλι της, δεν ήταν ολοκληρωμένα σχηματισμένες οι λειτουργίες του εγκεφάλου. Ο ιατρός μου είχε δώσει αυτά τα υπόθετα και μου είχε πει πώς να τα δίνω στο κοριτσάκι. Με ένα πλαστικό της έδινα τα φάρμακα και μάτωνε και όλο παραπονιόταν το κοριτσάκι ότι πόναγε και δεν μπορούσε να το αντέξει», τονίζει η μητέρα και αναφέρεται στα περί σεξουαλικής κακοποίησης: «Είναι δυνατόν να βιάστηκε από τον πατέρα του το κοριτσάκι μου, τώρα που είμαι και έγκυος τριών μηνών; Αυτά είναι παράλογα, εξοργιστικά πράγματα!».  

Πάντως, από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανουάρ Μπακρί, σημειώνει ότι σε δύο μήνες αναμένονται τα τελικά πορίσματα και θα αρχίσουν στη συνέχεια τις μηνύσεις. Η οικογένεια, πλέον, έχει επιστρέψει στο σπίτι της στου Ζωγράφου απαλλαγμένη από το βάρος της κατηγορίας του βιασμού αλλά όχι και από την απώλεια του παιδιού τους. 

Εισαγγελική δυσαρέσκεια για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN, οι εισαγγελείς ήθελαν να είναι απολύτως βέβαιοι για το αποτέλεσμα, προτού ασκηθούν οι όποιες διώξεις. Η εισαγγελική δυσαρέσκεια ήταν έντονη για το λάθος που έγινε στο πρώτο ιατροδικαστικό πόρισμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συναντήσεις ιατροδικαστών και εισαγγελέων για να παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. 

εθνος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα