Πάτρα: Στη φυλακή οδηγείται η 27χρονη για το θάνατο του βρέφους της

Πάτρα: Στη φυλακή οδηγείται η 27χρονη για το θάνατο του βρέφους της

Το δρόμο για τις φυλακές θα πάρει τις επόμενες ώρες η 27χρονη που κατηγορείται για το θάνατο του βρέφους, που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης, στην παραλία της Πλαζ στην Αγυιά Πατρών.

Η27χρονη που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Σύμφωνα με πληροφορίες με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέως και Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Στο πλευρό της βρίσκονταν οι γονείς της επαναλαμβάνοντας πως δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της κόρη τους.

Υπενθυμίζεται πως η 27χρονη μετά τη γέννηση του μωρού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας", τα ξημερώματα της Τετάρτης το έσκασε μαζί με το μωρό και σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει, ευρισκόμενη σε απόγνωση το άφησε στην ακτή, για να το βρει κάποιος και να το πάρει. Δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει.

Ο Δικηγόρος της Γιάννης Αποστολόπουλος, ισχυρίζεται πως η γυναίκα βρίσκεται σε επιλόχια κατάθλιψη και έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική γνωμάτευση.

Ο πατέρας της 27χρονης: «Δεν ήξερα την κατάστασή της»

«Δεν ήξερα την κατάσταση, εάν την ήξερα θα άφηνα έτσι το παιδί μου. Αν ήξερα κάτι θα άφηνα το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση; Πόσο ηλίθιος πατέρας ήμουν εγώ που δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι το παιδί μου ήταν σε αυτή την θέση;», δηλώνει ο πατέρας της 27χρονης.

Ο 43χρονος πατέρας δηλώνει ότι δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη της 27χρονης

Ο 43χρονος με καταγωγή από το Πετροχώρι Δυτικής Αχαΐας, αναφέρει ότι ούτε ο ίδιος γνώριζε για την εγκυμοσύνη της καθώς του είχε πει ότι έχασε το παιδί.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας, τονίζει ότι όταν έμεινε έγκυος ήταν χωρισμένοι και ότι όταν του το είπε της είπε ότι δεν ήθελε να το ρίξει και ότι ήθελε το παιδί ακόμα και αν οι δυο τους δεν παρέμεναν ζευγάρι και ότι ήθελε να το κρατήσει ο ίδιος. Επίσης, ο 43χρονος, λέει ότι της είχε πει ότι αν δεν το ήθελε το μωρό, δε θα του αποκάλυπτε ποτέ πια είναι η μητέρα του.

Λίγες μέρες αργότερα, ο πατέρας του μωρού, όπως λέει ο ίδιος, δέχθηκε τηλεφώνημα από την 27χρονη όπου του έκανε γνωστό ότι έχασε το παιδί. Έτσι, ο 43χρονος δε γνώριζε ούτε αυτός ότι η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος.

 Το ξέσπασμα της μάνας της 27χρονης

Εν τω μεταξύ, συγκλονισμένη είναι, η μητέρα της 27χρονης, η οποία όπως δηλώνει, δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη και ήταν αντίθετη με τον δεσμό που διατηρούσε η κόρη της. Η μητέρα περιγράφοντας στους λιμενικούς τι συνέβη, μετά την αποτρόπαιη πράξη της 27χρονης, ανέφερε: «Όταν μπήκα στο σπίτι μου, βρήκα την κόρη μου ξαπλωμένη. Φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένη και αγχωμένη. Την ρώτησα τι έχει και μου απάντησε, ότι έκανε ένα έκτακτο χειρουργείο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Μόλις σήκωσα το πάπλωμα, για να δω την τομή και από αυτό που είδα κατάλαβα, πως πρόκειται για καισαρική τομή. Εκεί συνειδητοποίησα πως έχει γεννήσει».

Όπως ανέφερε η μητέρα της 27χρονης στους λιμενικούς «τους τελευταίους δύο μήνες η κόρη μου είχε συνεχώς νεύρα και οτιδήποτε της έλεγα, μου απαντούσε με έντονο εκνευρισμό. Από τον Ιανουάριο του 2020 άρχισε να έχει περίεργη συμπεριφορά. Εκνευριζόταν με το παραμικρό, σε τέτοιο σημείο που σταμάτησα να την ρωτάω πράγματα για μην αντιδρά άσχημα». Η μητέρα της 27χρονης είπε ακόμα, πως τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, ήταν αντίθετοι με τον δεσμό που διατηρούσε η κόρη τους και υποστηρίζουν πως εκείνος ήταν ο πατέρας του παιδιού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην κατάθεσή της: «Ήμουν εντελώς αντίθετη σε αυτή τη σχέση, λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας που είχαν, περίπου 17 χρόνια, καθώς και ότι ζούσε με τους γονείς του, που τον συντηρούσαν οικονομικά. Για αυτούς τους λόγους, της έλεγα συνεχώς, ότι «δεν είναι άνθρωπος αυτός για σένα, θα καταστραφείς με αυτόν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα