Πάτρα: Στον εισαγγελέα σήμερα η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό - Τα πρώτα λόγια της

Πάτρα: Στον εισαγγελέα σήμερα η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό - Τα πρώτα λόγια της

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε παραλία της Πάτρας, μία ημέρα μετά τη γέννησή του. 

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία, λίγο μετά τον εντοπισμό της και την ταυτοποίησή της.

Το νεκρό κοριτσάκι εντόπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης, περαστικοί οι οποίοι σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο θέαμα ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είναι ανύπαντρη και γι αυτό τον λόγο κράτησε κρυφή από το περιβάλλον της την εγκυμοσύνη. Μία ημέρα μετά τον τοκετό, πήρε το μωρό, κρυφά από τους υπευθύνους του μαιευτηρίου, και το άφησε στην πλαζ της Πάτρας.

Η μητέρα κρατείται στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης της 26χρονης, Γιάννης Αποστολόπουλος, έκανε λόγο για «κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης».

Τι είπε στον δικηγόρο της η 27χρονη

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα στον δικηγόρο της Γιάννη Αποστολόπουλο, για την εγκυμοσύνη της  δεν φρόντισε κάνεις το παραμικρό ούτε οι γονείς της αλλά ούτε και ο σύντροφός της.

Πήγε μόνη της στη μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» χθες, γέννησε το μωρό με καισαρική τομή και στις 3:25 σήμερα τα ξημερώματα πήρε το μωρό και έφυγε από το νοσοκομείο. Άρχισε να περιπλανιέται στην Πάτρα, έφτασε μέχρι και τα Βραχνέικα, επέστρεψε στη περιοχή της πλαζ και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, άφησε το μωρό στην άκρη και έφυγε.

«Δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν, δηλαδή ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους, ούτε και στον βιολογικό πατέρα, την ύπαρξη της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Πήγε μόνη της και γέννησε με καισαρική τομή. Έπειτα από 24 ώρες, πήρε το αυτοκίνητό της, έβαλε στην θέση του συνοδηγού το νεογνό και περιφερόταν ως “χαμένη” στην πόλη της Πάτρας. Κάποια στιγμή έφθασε στην περιοχή της πλαζ και η ατραπός του μυαλού της την οδήγησε σε αυτήν την τραγική κατάληξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν την ρώτησε γιατί δεν άφησε το παιδί κάπου, αντί να το πετάξει στη θάλασσα, εκείνη δεν του απάντησε αλλά τον κοίταζε με απλανές βλέμμα. Πρόσθεσε πάντως ότι γενικά δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.

Σήμερα το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το οποίο θα δώσει απαντήσεις, τόσο για τα αίτια θανάτου του βρέφους, όσο και για τον χρόνο που αυτός επήλθε, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε η μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Πηγή: ant1news.gr, patrastimes.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα