Βάρη: Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν τις γυναίκες των θυμάτων

Βάρη: Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν τις γυναίκες των θυμάτων

Οι εκτελεστές των Μαυροβούνιων μαφιόζων της επονομαζόμενης «Σκαλιάρι» ακολούθησαν τις γυναίκες των 44χρονων Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς, που ήρθα ννα τους δουν στην Αθήνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αν και τα θύματα λάμβαναν ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα κινούνταν μόνο με… διερχόμενα ταξί, η έντονη επιθυμία τους να δουν συζύγους και τα ανήλικα παιδιά τους, 10 και 7 χρόνων, αποτέλεσε και την αχίλλειο πτέρνα τους.

Οι τέσσερις εκτελεστές, οι οποίοι φαίνεται να προέρχονται από την αντίπαλη φατρία «Καβάτσκι», ή τουλάχιστον από εκεί έλαβαν την εντολή των συμβολαίων θανάτου, ταξίδευσαν στη χώρα μας, πιθανότατα οδικώς, ύστερα από πληροφορίες μετακίνησης γυναικών και παιδιών των στόχων στη χώρα μας. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, δεν αποκλείουν οι πληροφορίες να προήλθαν από «αντιπροσωπεία» της μαφίας στη χώρα μας, καθώς στα νότια προάστια της Αττικής διαμένουν αρκετοί που κατάγονται από Μαυροβούνιο, Σερβία και Κροατία. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία διελεύσεων ατόμων, από μεθοριακούς σταθμούς ακόμη και από αεροδρόμια, επιχειρώντας να εντοπίσουν ύποπτα άτομα.

Οι… Κροάτες ήταν Σέρβοι

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί εξετάζουν ένα παράξενο περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα των Θεοφανείων στη Γλυφάδα όταν τρία άτομα, υπό την επήρεια αλκοόλ, είχαν έρθει στα χέρια με έναν Έλληνα σε καφετέρια της περιοχής για την αρπαγή του μπουφάν του. Εκείνος τους ακολούθησε, συνεπλάκη μαζί τους όταν τους είδε να βγαίνουν από άλλο μπαρ της περιοχής και ειδοποίησε την αστυνομία, όταν είδε το πιστόλι στη ζώνη ενός εκ των ατόμων. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τους εντόπισαν και ο ένας στην προσπάθειά του να διαφύγει πέταξε ένα πιστόλι, ενώ ο δεύτερος το είχε στην κατοχή του.

Και τα δύο πιστόλια είχαν αποξεσμένους αριθμούς παραγωγής τους. Ο ένας δήλωσε Σέρβος, και οι άλλοι δύο Κροάτες. Πήγαν στο αυτόφωρο να δικαστούν, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής διαμονής τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που είχαν δηλώσει οι δύο Κροάτες ήταν πλαστά, και από τα αποτυπώματά τους προέκυψε ότι ήταν Σέρβοι, ηλικίας 34 χρόνων και οι δύο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και υποθέσεις ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί περιμένουν να δώσουν το παρών.

«Δεν θυμούνται που έμεναν»

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, μίλησαν μέσω διερμηνέα με τις δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι τραυματίας από σφαίρα στο μηρό στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, χωρίς εκείνες να δίνουν απαντήσεις ακόμη και σε απλά ερωτήματα. Και οι δύο δεν εκδηλώνουν τις υποψίες τους για το ποιοι θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες των συζύγων τους. Επίσης υποστηρίζουν, παρότι βρίσκονταν 15 ημέρες στην Αθήνα, ότι δεν θυμούνται περιοχή ή διεύθυνση που έμεναν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, κάτι που δεν είναι πιστευτό από τους αξιωματικούς με τους οποίους συνομίλησαν.

Η μία από τις δύο γυναίκες παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως ο άνδρας της ήταν καταζητούμενος φυγάς, αλλά και οι δύο δήλωναν άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητές τους και την εμπλοκή τους στη μαφία του Μαυροβούνιου.

Ακόμη και όταν τους είπαν πως σε βάρος των συζύγων τους εκκρεμούσε διεθνή ερυθρά αγγελία της INTERPOL, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υποθέσεις ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον Σταμάτοβιτς και όπλα, εκρηκτικά και απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον Ντέντοβιτς, με την επισήμανση πως είναι άκρως επικίνδυνοι, εκείνες πάλι υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν κάτι παρότι εκείνοι έλειπαν από την… οικογενειακή εστία για τουλάχιστον 1,5 χρόνο.

Οι αστυνομικοί εικάζουν πως τα θύματα είχαν τουλάχιστον δύο σπίτια που διέμεναν και επιχειρούν να τα εντοπίσουν, έχοντας την εκτίμηση πως στο εσωτερικό τους θα εντοπίσουν ενδεχομένως οπλισμό και στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες.

Πάνω στα θύματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια πιστωτική κάρτα που φαίνεται να έχει εκδοθεί με πλαστά στοιχεία Κροάτη, κλειδιά και ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ. 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα