Λάρισα: Πλήρωσαν αδρά και κόντεψαν να πεθάνουν κλεισμένοι σε φορτηγό ψυγείο

Λάρισα: Πλήρωσαν αδρά και κόντεψαν να πεθάνουν κλεισμένοι σε φορτηγό ψυγείο

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση αφέθηκε χθες (27-12-2019) μετά την απολογία του ο 51χpovos Βούλγαρος οδηγός του φορτηγού – ψυγείου που μετέφερε Αφγανούς πρόσφυγες...

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “Ελευθερία”, ο 51xpovoς μετά από έλεγχο που έκαναν στο φορτηγό του αστυνομικοί του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας συνελήφθη την παραμονή Χριστουγέννων το απόγευμα στα διόδια Μακρυχωρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών, καθώς στο ρυμουλκό του ψυγείου ήταν κλειδωμένοι 6 νεαροί Αφγανοί πρόσφυγες που κλωτσούσαν τις πόρτες για να απελευθερωθούν, έχοντας ξεπαγιάσει τόσες ώρες κλειδωμένοι στο φορτηγό-ψυγείο.

 

Οι έξι πρόσφυγες ηλικίας 15,17,19,20,21 και 22 ετών, αντίστοιχα, πλήρωσαν ομοεθνή τους για να ταξιδέψουν παράνομα από το λιμάνι της Πάτρας, όπου βρίσκονταν έως την Ιταλία, μόνο που ο ομοεθνής τους, τους κλείδωσε στο φορτηγό του 51χρονου το οποίο μετέφερε οπωροκηπευτικά, με τελικό προορισμό τη Ρουμανία και όχι την Ιταλία όπως ήλπιζαν.

 

Ο Βούλγαρος αρνείται την κατηγορία περί παράνομης διακίνησης προσφύγων ισχυριζόμενος όχι οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν παράνομα στο φορτηγό του.

 

Να σημειωθεί πως για τους δύο ανήλικους Αφγανούς αναζητείται Δομή φιλοξενίας, ενώ οι άλλοι 4 αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

www.newsit.gr