Έγκλημα στους Άγ. Θεοδώρους: Κοντά στη σύλληψη των δραστών - Βρήκαν DNA

Έγκλημα στους Άγ. Θεοδώρους: Κοντά στη σύλληψη των δραστών - Βρήκαν DNA

 DNA της 73χρονης που δολοφονήθηκε άγρια στους Αγίους Θεοδώρους, έχουν εντοπίσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κάτω από το ασημί Χιουντάι, που είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς στον καταυλισμό ΡΟΜΑ, στο Βλυχό Μεγάρων. Οι δύο ύποπτοι οδηγοί του συγκεκριμένου οχήματος και συνάμα και της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, κυρίως σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ της Αττικής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι αρμόδιες διωκτικές αρχές βρίσκονται σε «επαφή» με τους δράστες και αναμένεται σύντομα η σύλληψή τους.

Στη θέση του οδηγού φαίνεται να καθόταν ένας 30χρονος και είναι αυτός που πάτησε το γκάζι και πέρασε πάνω από την ηλικιωμένη γυναίκα σπάζοντας τον αυχένα της. Ο 30χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές καθώς έχει κατηγορηθεί για ληστείες και κλοπές. Ο 35χρονος συνοδηγός, είναι εκείνος που αρχικά έπιασε κουβέντα στην άτυχη γυναίκα και άρπαξε την χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της. Οι δύο ύποπτοι φέρεται να έχουν αναγνωρισθεί από αυτόπτες μάρτυρες, το DNA του θύματος στο ασημί αυτοκίνητο και το γενετικό υλικό στο εσωτερικό του οχήματος φαίνεται πως έχουν δείξει τους δράστες και απομένει η σύλληψή τους.

Το ύποπτο ασημί Χιουντάι, εντοπίστηκε σχεδόν ένα 24ωρο μετά το άγριο έγκλημα στον καταυλισμό ΡΟΜΑ στο Βλυχό Μεγάρων. Ιδιοκτήτρια εμφανίζεται μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε, ωστόσο οι αστυνομικοί αναζητούν τους δύο άνδρες που φαίνεται να το χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους και είναι οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στον κλειστό θάλαμο των εγκληματολογικών εργαστηρίων, ανέβηκε σε ράμπα, όπου οι ειδικευμένοι αστυνομικοί του εργαστηρίου DNA, επιχειρούσαν την εξερεύνησή του σε όλα τα επίμαχα σημεία, όπως στο πλάι, στα ελαστικά, στα ακρόμπαρα, ημιαξόνια, τις αναρτήσεις και άλλα μεταλλικά μέρη, αναζητώντας γενετικό υλικό του 73χρονου θύματος. Παράλληλα εξερεύνησαν και το εσωτερικό του αναζητώντας DNA και αποτυπώματα των δύο υπόπτων της άγριας δολοφονίας. Το συγκεκριμένο ήταν ένα από συνολικά τέσσερα οχήματα που είχαν κριθεί ύποπτα και εντοπίστηκαν σε Ίλιον, Εξαμίλια και Μενίδι. Τα αποτελέσματα της εξερεύνησης λειτούργησαν θετικά για την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, που πιστοποίησε την εμπλοκή των δραστών και ενίσχυσε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα