Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Ακαριαίος θάνατος - Της έσπασε τον αυχένα το αυτοκίνητο

Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Ακαριαίος θάνατος - Της έσπασε τον αυχένα το αυτοκίνητο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας της 73χρονης γυναίκας, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την οποία δύο άγνωστοι παρέσυραν με ΙΧ αυτοκίνητο και την τραυμάτισαν θανάσιμα, στην προσπάθεια τους να της αρπάξουν μια αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Κάταγμα του αυχένα από τις ρόδες του αυτοκινήτου που πέρασε από πάνω της διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή στην άτυχη ηλικιωμένη, που δολοφονήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους από ληστές το Σάββατο.

Σύμφωνα με το CNN Greece και την αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, ο ιατροδικαστής είπε στους αστυνομικούς ότι ο θάνατός της ήταν ακαριαίος και προκλήθηκε όταν το αυτοκίνητο ουσιαστικά της έσπασε τον αυχένα.

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό

Την ώρα που συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ο γιος της άτυχης γυναίκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» συγκλονίζει με τις δηλώσεις του και την περιγραφή της άγριας επίθεσης που δέχθηκε η μητέρα του.

«Πήγαν να κάνουν άτακτη φυγή μόλις είδαν ότι έβγαινα εγώ με τον πατέρα μου από το σπίτι. Την είχαν μπροστά τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, την πρώτη τη χτύπησαν και τη ξάπλωσαν κάτω και με τη δεύτερη ξαναγκάζωσαν και πέρασαν από πάνω της. Αυτό έγινε... Δύο φορές, τη μια ήταν όρθια και την πήρε, την εμβόλισαν και την πέταξαν 3 μέτρα κάτω, ξάπλωσε κάτω η γυναίκα και ξαναγκάζωσαν και πέρασαν από πάνω της και της σπάσανε όλα της τα κόκαλα γύρω-γύρω, την διαλύσαν, την πέρασαν από πάνω» τονίζει ο ίδιος.

«Εγώ με τα μάτια μου, ο ίδιος, είδα το αυτοκίνητο σαν να είναι σε ανώμαλο δρόμο να κάνει γκέλες πάνω από τη μάνα μου. Σκαρφάλωσε το αυτοκίνητο πάνω από τη μάνα μου. Αυτό. Ένα Hyundai ασημί, με ανοιχτό το καπό για να μη φαίνεται η πινακίδα και έφυγαν βολίδα από τον δρόμο κάτω... Νεκρή κατευθείαν, σε πέντε λεπτά είχε παγώσει, σε 10 λεπτά είχε παγώσει, Νεκρή κατευθείαν... Διαλυμένα όλα της τα κόκκαλα, είχαν τρυπήσει, είχαν βγει τα κόκαλα από τον ώμο της έξω από την περιφορά και το στροβίλισμα που έκανε το αυτοκίνητο από πάνω της» σημείωσε ο γιος της ηλικιωμένης και πρόσθεσε:

«Πέρασε το αμάξι από πάνω της. Ήταν παχιά γυναίκα και στροβίλισε το σώμα της μαζί με το αυτοκίνητο στον δρόμο. Ο σβέρκος της, όταν τον είδα, ήταν μελανός μετά από 2 λεπτά και διπλάσιος στο μέγεθος. Σπασμένη η μούρη της, κομμένα τα χέρια της, διαλυμένη, πέρασε ένας τόνος από πάνω της».

Η ΕΛ.ΑΣ. σαρώνει τους καταυλισμούς της Αττικής και της Κορινθίας

Έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά πραγματοποίησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, το μεσημέρι της Κυριακής (08/12), για τον εντοπισμό των ληστών που σκότωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές έχουν γίνει έρευνες σε πέντε καταυλισμούς Ρομά, στην Κορινθία και στα Μέγαρα, αλλά δεν βρέθηκε κάτι που σχετίζεται με την υπόθεση και κυρίως το ασημί Hyundai, με το οποίο παρέσυραν την γυναίκα οι δράστες.

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Κορίνθου, αλλά μετέβη στην Κόρινθο και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, με σκοπό να εξιχνιαστεί το ταχύτερο δυνατόν η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα διαπράχθηκε το πρωί του Σαββάτου (07/12) έξω από το εξοχικό σπίτι της 73χρονης, όπου είχε πάει μαζί με τον σύζυγο της και τον γιο της, από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό, για να δουν αν είχε γίνει καμιά ζημιά από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο συνοδηγός που βγήκε από το αυτοκίνητο, ήταν πολύ μελαχρινός, εύσωμος και περίπου 30-35 ετών.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες, ενώ αναζητούν και οπτικό υλικό που πιθανόν υπάρχει από κάμερες.

Το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το αυτοκίνητο, απασχολεί τους αρμόδιους αξιωματικούς, οι οποίοι ερευνούν και το ενδεχόμενο να μην είναι κλεμμένο. Σημειώνεται ότι στις αναζητήσεις συμμετείχε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι νέα στοιχεία στην υπόθεση ρίχνει η μαρτυρία του συζυγού της 73χρονης που έχασε ξαφνικά και άδικα την ζωή της. Το πρωί του Σαββάτου (7/12/2019) το ζευγάρι των ηλικιωμένων, είχε πάει για ψώνια στο κέντρο της πόλης. Την ώρα που επέστρεφαν, ο σύζυγος, αποκάλυψε πως είδε το ασημί αυτοκίνητο πίσω τους. Αυτό αποδεικνύει πως οι δράστες τους παρακολουθούσαν από πριν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Το έγκλημα έγινε για μια χρυσή αλυσίδα που τελικά δεν κατάφεραν να την πάρουν από τον λαιμό της άτυχης γυναίκας, οι ληστές.

Συγκλονίζει ο γιος της: «Την πάτησαν για μια αλυσίδα»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του γιου του θύματος, ο οποίος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην κάμερα του Alpha:

«Ήρθαν στην πόρτα μας μπροστά, σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο και φώναξαν "Κυρία, κυρία! Ποιος είναι κυρία;". Η μάνα μου βγήκε έξω, ενώ εγώ ήμουν με πατερίτσες μέσα στο σπίτι, και εκείνη τη στιγμή πήγαν να την βουτήξουν από τον λαιμό, να της πάρουν το χρυσαφικό της, την αλυσίδα της. Ήρθαν σε πάλη και μετά την πάτησαν με το αυτοκίνητο. Την χτυπήσαν μπροστά, έπεσε κάτω και μετά πέρασαν από πάνω της.

Φώναξε "Γιώργο!". Έτρεξα στην πόρτα με τις πατερίτσες μαζί με τον πατέρα μου, αλλά μέχρι να φτάσουμε στα μισά της διαδρομής είχε φύγει η μάνα μου. Την χτύπησαν, πέρασε το αμάξι από πάνω της και την διέλυσαν.

Την είδα νεκρή με κομμένη την αλυσίδα στο λαιμό της.»

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι αδίστακτοι ληστές την προσέγγισαν και με τη χρήση βίας προσπάθησαν να της αποσπάσουν κόσμημα που φορούσε στο λαιμό της.

Με πληροφορίες από, cnn, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Korinthostv.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα