Δίκη Πάσσαρη: Καταδικάστε με για όσα έκανα, όχι για όσα δεν έκανα

Δίκη Πάσσαρη: Καταδικάστε με για όσα έκανα, όχι για όσα δεν έκανα

Συγγνώμη για τις πράξεις του ζήτησε ο Κώστας Πάσσαρης μέσω του δικηγόρου του, στη δίκη του που ξεκίνησε την Δευτέρα με απόντα τον διαβόητο κακοποιό.

Ο Κώστας Πάσσαρης δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης, αφού εξέφρασε την επιθυμία του εντολέα του να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο Πάσσαρης ομολογεί όσα έχει διαπράξει και για αυτά ζητεί συγγνώμη, αλλά υπάρχουν και πράξεις που δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος.

«Αυτό που λέει είναι ‘’καταδικάστε με γι αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι αυτά που δεν έκανα’’, είπε ο κ. Ταγαράκης.

Ο δικηγόρος νωρίτερα είχε ζητήσει να αναβληθεί η δίκη καθώς δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών αρχών που συναινούν στο αίτημα του Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα.

Οι καταθέσεις

Το δικαστήριο απέρριψε το παραπάνω αίτημα και προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων αστυνομικών οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθη.

«Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία BMW που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε “μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας” και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει 6 χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος ανέφερε, ότι ο Πάσσαρης έριχνε στα τυφλά για να μην τον ακολουθήσει κανείς.

Από την πλευρά του ο δεύτερος αστυνομικός κατέθεσε ότι:

«Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε “σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα”. Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει “όπλο”. Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε 30’’ έπεσαν 130 σφαίρες».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα