Οργή Έλενας Ακρίτα για τον Απόστολο Δοξιάδη: Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά του

Οργή Έλενας Ακρίτα για τον Απόστολο Δοξιάδη: Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά του

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανοιχτή επιστολή του Απόστολου Δοξιάδη, με την οποία επιτίθεται στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιιάτη των «Νέων».

Τη φωνή της στις αντιδράσεις προσέθεσε και η Έλενα Ακρίτα, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook χαρακτηρίζει ως «ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη» γράφοντας τα εξής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Κύριοι,

Εργάζομαι στον ΔΟΛ πάνω από 40 χρόνια. Ουδέποτε θυμάμαι τον μέγαλο Λέοντα Καραπαναγιωτη, τον δάσκαλο μου Γιάννη Καψή, τον Γιώργο Ρωμαίο κι άλλους ιστορικούς διευθυντές των εντύπων, να υποκύπτουν σε πιέσεις τύπου ‘πρόσλαβε αυτόν’, ή ‘απόλυσε τον άλλον’.

Δεν ίδρωνε το αυτί τους, στήριζαν την ελευθερία της έκφρασης, υποστήριζαν το δικαιωμα στην αντίθετη άποψη. Ούτε καν απαντούσαν σε κάτι τέτοιες ‘παρεμβάσεις’ - για να να μην πω πως παρόμοια τελεσίγραφα συχνά λειτουργούσαν αντίστροφα.

Δεν ήταν όλα ρόδινα στον οργανισμό. Υπήρξαν εξαιρέσεις συναδελφων που απολύθηκαν μόνο και μόνο επειδή έμειναν αμετακίνητοι στις αρχές τους ή επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα, όμως αυτό έγινε αργοτερα επί Ψυχάρη.

Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας - για να μην πω απαιτώντας - την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημεριδα.

O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται. #μετονΔημήτρη Dimitris N. Maniatis

Χαιρετισμούς

Έλενα Ακρίτα

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα