Στο λιμάνι του Πειραιά 215 πρόσφυγες από τη Μόρια

Στο λιμάνι του Πειραιά 215 πρόσφυγες από τη Μόρια

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης το "Νήσος Ρόδος" το οποίο μετέφερε 215 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια. 

Το «Νήσος Ρόδος» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τους μετανάστες θα παραλάβουν επτά λεωφορεία τα οποία θα τους μεταφέρουν σε δομές φιλοξενίας σε Γιάννενα, Κόρινθο και Σχιστό. 

Ήταν η τρίτη επιχείρηση με στόχο την αποσυμφόρηση της Μόρια, από την οποία αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραιά κι άλλοι μετανάστες τις επόμενες ημέρες.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες 

Τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και τις αστυνομικές δυνάμεις στη Μόρια τελικώς διαδέχτηκε η καθιστική διαμαρτυρία χτες το απόγευμα των περίπου 200 γυναικών του καταυλισμού με τις λέξεις, “Scorched hearts” (“καμένες καρδιές”), να αναγράφονται στα χαρτόκουτα, που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενες ζητώντας να φύγουν από τη Μόρια, ασφαλείς συνθήκες μέχρι να γίνει αυτό, ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών από την πυρκαγιά και δικαιοσύνη.

Σκοπός τους ήταν να κατεβούν διαδηλώνοντας στην πόλη της Μυτιλήνης, όμως η παρέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τις σταμάτησε 300 περίπου μέτρα από την κύρια είσοδο του κέντρου με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας από την περιφερειακή οδό Παναγιούδας - Λάρσου προς το κέντρο του νησιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα