Στον εισαγγελέα η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος στη Νέα Ιωνία

Στον εισαγγελέα η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος στη Νέα Ιωνία

Στον εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μόλις επτά ημερών βρέφος της στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η νεαρή κοπέλα ομολόγησε και συνελήφθη, ενώ μιλώντας στους αστυνομικούς είπε ότι διατηρούσε σχέση με έναν συνομήλικό της, με τον οποίο δεν τα πήγαινε καλά. Όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη, η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη. Προσπάθησε να κάνει έκτρωση, όπως είπε, αλλά ήταν αργά. "Δεν μπορούσα να το κρατήσω μόνη μου. Με πόνο καρδιάς πήρα αυτήν την απόφαση", τόνισε.

Οι αστυνομικοί, μέσα από τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, έψαχναν μία γυναίκα πιθανότατα ανύπαντρη, που να είχε πάρει απότομα βάρος το τελευταίο διάστημα ή να είχε περιορίσει τις εμφανίσεις της στην γειτονιά τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα, έκαναν έρευνα στις μαιευτικές κλινικές για τις μητέρες οι οποίες γέννησαν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, συγκρίνοντας το πελμικό αποτύπωμα του βρέφους που είχε εγκαταλειφθεί. Ταυτοχρόνως, έψαχναν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Μία από αυτές είχε καταγράψει την νεαρή μητέρα να φιλάει δύο φορές το βρέφος, πριν το αφήσει, τυλιγμένο με μια πετσέτα, στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της κοπέλας, η οποία ζει με την γιαγιά της. Εκείνη είπε στους αξιωματικούς της Προστασίας Ανηλίκων "ήξερα ότι κυοφορούσε. Όταν ξύπνησα έλειπε κι εκείνη και το παιδί. Υπέθεσα ότι είχε βγει βόλτα".

Όλη η γειτονιά, παρακολουθούσε τις εξελίξεις, προσδοκώντας να βρεθεί σύντομα η μητέρα του παιδιού. Μια περίοικος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα παιδικά χρόνια της νεαρής μητέρας είπε ότι "όταν το “πήραν” αυτό το παιδάκι, όταν το υιοθέτησαν, ήταν 8,5 χρόνων. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής, αριστούχος μαθηματικός, αλλά ήταν αλκοολικός. Είχε αρχίσει και έπινε πολύ. Πολλές φορές, μου έφεραν το παιδάκι και το πήγαινα εγώ στο σχολείο. Έχει πολύ καλή ψυχούλα".

Το νεογέννητο φιλοξενείται στο Νοσοκομείο Παίδων και χαίρει άκρας υγείας, Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που χειρίστηκαν την υπόθεση, πρότειναν στην 19χρονη να γίνουν νονοί του παιδιού της για να την στηρίξουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα