Λέρος - κλοπή οπλισμού: "Μίλησαν" τα κινητά τηλέφωνα - Ομολόγησε ο ένας ύποπτος

Λέρος - κλοπή οπλισμού: "Μίλησαν" τα κινητά τηλέφωνα - Ομολόγησε ο ένας ύποπτος

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία για την κλοπή του στρατιωτικού οπλισμού από την αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο, ενώ το οριστικό αποτέλεσμά της αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για τρείς δράστες οι οποίοι εντοπίστηκαν και ανακρίνονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για έναν εν ενεργεία υπαξιωματικό -ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την κλοπή- και δύο απόστρατους της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών.

Όλοι ανακρίθηκαν και όπως ανέφερε ο ALPHA μετά το άνοιγμα των κινητών τηλεφώνων κατέστη δυνατή η σύνδεση των τριών φερόμενων υπόπτων με την υπόθεση της κλοπής του στρατιωτικού οπλισμού απο την αποθήκη.

Επιπλέον ο ΣΚΑΪ μετέδωσε πως οι αρμόδιες Αρχές έχουν στη διάθεσή και βίντεο από τη στιγμή της κλοπής.

Είχε προηγηθεί μια μαρτυρία-κλειδί η οποία τοποθέτησε χρονικά το συμβάν τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν και έγινε η τελευταία αξιόπιστη καταμέτρηση καθώς δεν είχε προκύψει καμία απώλεια.

Λίγες ημέρες μετά την απογραφή, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, οι τρείς φερόμενοι ως δράστες επισκέφτηκαν τον νέο διαχειριστή και του ζήτησαν να τους παραχωρήσει πρόσβαση στην αποθήκη προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οπλισμός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα