ΠΟΕΔΗΝ και ΕΚΑΒ Βόλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Είχε πεθάνει ώρες, αλλά...

ΠΟΕΔΗΝ και  ΕΚΑΒ Βόλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Είχε πεθάνει ώρες, αλλά...

Δεν είχε σφυγμό, υπήρχαν υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του, κάτι που λογικά θα δείξει στην νεκροτομή ότι ο θάνατος είχε επέλθει προ ωρών»

Μετά τις χθεσινές σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για το αργοπορημένο ασθενοφόρο, το οποίο αν έφτανε νωρίτερα ίσως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα είχε κάποιες ελπίδες για να σωθεί, ο πρόεδρος του σωματείου, Μιχάλης Γιαννακός, αλλά και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου μίλησαν για το συμβάν στο Open TV.

«Όταν σε μία καρδιακή ανακοπή στέλνει ασθενοφόρο ύστερα από 45-50 λεπτά, είναι ήδη αργά. Εμείς δεν ρίχνουμε καμία ευθύνη στο ΕΚΑΒ. Θα έπρεπε να υπάρχει ασθενοφόρο, καθώς δεν υπήρχε διασώστης να πάει στον Πτελεό. Αν υπήρχε, θα ήταν στον Αλμυρό και θα έφτανε σε 15 λεπτά κι όχι μετά από 45 λεπτά» είπε ο κύριος Γιαννακός.

Παράλληλα είπε ότι «Τα κέντρα υγείας του νομού Μαγνησίας, έχουν ακάλυπτες βάρδιες. Έχουμε και το Πήλιο που είναι πολύ μεγάλες αποστάσεις. Είχαμε και το τραγικό περιστατικό με το κοριτσάκι στο λούνα παρκ, στο οποίο πάλι δεν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό».

Ο Παναγιώτης Δαρειώτης, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου, είπε ότι «υπήρχε αναρρωτική από συνάδελφο, οπότε δεν υπήρχε πλήρωμα να ξεκινήσει από τον Αλμυρό. Όταν πήραμε την κλήση 4:27, έφτασε περίπου 40 λεπτά αργότερα. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο θάνατος είχε επέλθει αρκετές ώρες πριν. Στις 5:25 παρέλαβαν το περιστατικό και στις 6:18 αφίχθη στην ανάνηψη και πλέον τα υπόλοιπα είναι γνωστά».

 

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα