Τραγωδία στο Αίγιο: Υπό την επήρεια αλκοόλ ο 28χρονος - Τι λέει ο Κούγιας

Τραγωδία στο Αίγιο: Υπό την επήρεια αλκοόλ ο 28χρονος - Τι λέει ο Κούγιας

Ο εντολέας μου ανέλαβε ως αποκλειστικός υπαίτιος για την τραγωδία αυτή κι είναι αδιανόητο γι΄αυτή την οικογένεια»

Ποσότητα αλκοόλ ανιχνεύθηκε στο αίμα του 28χρονου που παρέσυρε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του κεντρικού δελτίου του Star η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του οδηγού  φέρεται να είναι 1,71 με το όριο να είναι  0,5. Δηλαδή περίπου 3 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο

«Το 1,70 αντιστοιχεί σε τρία ποτά υψηλά σε περιεκτικότητα αλκοόλ»

Ειδικοί εξηγούν στο Star, αν η ποσότητα αυτή είναι ικανή να σε κάνει να χάσεις τα αντανακλαστικά σου

«Στο 1, 70 το άτομο σημαίνει ότι ουσιαστικά έχει ασυγχρονισμό κινήσεων, μείωση αντανακλαστικών , μείωση της οδηγικής ικανότητας. Με αυτή τη τιμή μιλάμε για μια κατάσταση μέθης. Το να φτάσει ένα άτομο σε αυτό το ποσοστό, αρκεί να έχει πιει κάτι παραπάνω από 3 ποτά ουίσκι ή ένα ποτό αντίστοιχο όπως για παράδειγμα η βότκα, δηλαδή ένα ποτό το οποίο έχει αρκετή περιεκτικότητα σε αλκοόλ» εξηγεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Δρ.Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστή Πατρών, ο θάνατος της 67χρονης γυναίκας και του μόλις ενός έτους εγγονού της ήταν ακαριαίος. Ο μικρός Γιαννάκης έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η γιαγιά του ήταν πολυτραυματίας και έφερε κακώσεις σε κεφάλι, αυχένα, θώρακα, κοιλιά και άκρα. Χτυπήματα που δείχνουν τη σφοδρότητα με την οποία έπεσε το αυτοκίνητο πάνω τους.

Κούγιας: Το ποσοστό αλκοόλ στον 28χρονο δεν είναι απαγορευτικό

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 28χρονου οδηγού που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο, σχολίασε τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star.

«Δεν έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα, όμως δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω. Διαφωνώ όμως ότι δεν μπορεί κάποιος (σ.σ να οδηγήσει) με 1,71. Είναι βεβαίως ποινικά κολάσιμη πράξη, γι’ αυτό και σίγουρα θα αντιμετωπίσει κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αλλά το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό»σχολίασε ο κ.Κούγιας.

«Ανέλαβα την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ατόμου με απόλυτη ευθύτητα. Ο εντολέας μου ανέλαβε ως αποκλειστικός υπαίτιος για την τραγωδία αυτή κι είναι αδιανόητο γι΄αυτή την οικογένεια. Δεν μπορώ να λέω πράγματα που αν ήμουν στην πλευρά της πολιτικής αγωγής θα έλεγα διαφορετικά. Είμαι υπερασπιστής όμως» πρόσθεσε.

Ο γνωστός ποινικολόγος απάντησε επίσης στο γιατί επιμένει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα τροχαία ατυχήματα αλλά και σε άλλες πράξεις να υπάρχει μια εξωδικαστική προσέγγιση, ώστε σε κάθε περίπτωση αν μπορείς να αποσυμφορήσεις τα δικαστήρια και από την άλλη αυτό είναι μια έμπρακτη μεταμέλεια» κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα