Σεισμολόγοι: Φυσιολογικός ο σεισμός, ο κόσμος ανησυχεί γιατί δε ξέρει

Ο σεισμός στην Αθήνα μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε επίκεντρο τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα.

Σημειώθηκε στις 19:09. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Λίγο αργότερα, μίλησε στο One Channel, ο διευθυντής ερευνών του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς όπως είπε τέτοιοι σεισμοί είναι αναμενόμενοι.

«Ο κόσμος ανησυχεί επειδή δεν ξέρει» είπε ο κύριος Καραστάθης και συνέχισε: «ένας σεισμός της τάξης του 5,1 μπορεί να δημιουργήσει μετασεισμούς σαν τον σημερινό. Οι νόμοι της στατιστικής για τη σεισμολογία λένε, ότι το συνηθέστερο μέγιστο μέγεθος των μετασεισμών είναι μία μονάδα κάτω κατά μέσο όρο».

«Λίγο μετά τα 5,1 Ρίχτερ είχαμε μετασεισμό 4,3 Ρίχτερ και τώρα 4,2. Η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά» τόνισε ο διευθυντής ερευνών του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών.

«Αυτός ο σεισμός είναι τακτικός και φυσιολογικός. Δεν πρόκειται να επηρεάσει άλλα ρήγματα στον ελλαδικό χώρο. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως όσο περνάει ο καιρός αραιώνουν οι μετασεισμοί, αλλά δεν ακολουθούν πάντα φθίνουσα πορεία».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα