Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 60χρονη βιολόγο - 50.000 ευρώ για όποιον γνωρίζει κάτι

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 60χρονη βιολόγο - 50.000 ευρώ για όποιον γνωρίζει κάτι

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν εκ νέου το Σάββατο οι έρευνες για τον εντοπισμό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι, όπου συμμετείχε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Μάλιστα, στην Κρήτη έφτασαν την Παρασκευή συγγενείς της Dr. Suzanne Eaton προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

50.000 ευρώ για όποιον γνωρίζει κάτι

Οι συγγενείς της 60χρονης βιολόγου έχουν δημιουργήσει μία ειδική σελίδα στο Facebook με την ονομασία Searching for Suzanne και μέσα απευθύνουν έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν τις έρευνες.

Μάλιστα, δίνουν 50.000 ευρώ σε όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που θα τους βοηθήσει στο να εντοπίσουν την αγαπημένη τους Suzanne.

Πότε εθεάθη για τελευταία φορά

Η Dr. Suzanne Eaton, συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας που διεξάγεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων της τελευταία φορά εθεάθη να παίζει πιάνο.

Συγγενικά της πρόσωπα μιλώντας στο cretapost, τόνισαν: «Τελευταία φορά οι συνάδελφοι της την είδαν να παίζει πιάνο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας και πιστεύουν ότι έφυγε για τρέξιμο πριν τις 18.00 το απόγευμα. Τα αθλητικά της παπούτσια λείπουν από το δωμάτιο της ενώ εκεί βρίσκεται το κινητό της τηλέφωνο και το διαβατήριο της. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε. Παρακαλούμε βοηθήστε μας με κάθε τρόπο».

Έρευνες από ξηρά, αέρα και θάλασσα

Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και εθελοντές χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό της 60χρονης.

Άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο καθώς σήκωσαν και το drone για να έχουν καλύτερη κάλυψη του χώρου από ψηλά.

Στις έρευνες συμμετέχει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται στο νησί.

Αν και θεωρείται απίθανο η 60χρονη να πήγε για κολύμπι, εντούτοις και οι λιμενικές αρχές συμμετέχουν στις έρευνες και «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή.

 

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα