Εύβοια: Μικρές αναζωπυρώσεις - Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Εύβοια: Μικρές αναζωπυρώσεις - Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Αντιμέτωποι μόνο με μικρές αναζωπυρώσεις είναι οι πυροσβέστες στην Εύβοια, όπου το πρωί του Σαββάτου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση είχε αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, χάρη και στις καιρικές συνθήκες

Η πτώση της έντασης των ανέμων στην Εύβοια είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και η δυναμική και των τεσσάρων μετώπων της φωτιάς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχτούν περιοχές της Εύβοιας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τις τρεις δημοτικές ενότητες Αυλωναρίου, Κονιστρών και Ταμιναίων του δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου ξεσπούσαν το ένα μέτωπο μετά το άλλο.

Σε όλη την περιοχή μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής επιχειρούσαν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα. Αναλυτικά: 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία. 

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, επιχειρούσαν εκ περιτροπής συνολικά 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούσαν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα