Επίθεση με μπογιές στην Βουλή - Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη.Το βίντεο με την επίθεση

Επίθεση με μπογιές  στην Βουλή - Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε  την ευθύνη.Το βίντεο με την επίθεση

Ομάδα  ατόμων έριξε μπογιές στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Ρουβίκωνας με κείμενο ανέλαβε την ευθύνη. Η επίθεση έγινα εξαιτίας της μη χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η  επίθεση στο κτίριο της Βουλής έγινε περίπου στις 14:10 από ομάδα περίπου 30 νεαρών οι οποίοι εκτόξευσαν τις μπογιές που έφτασαν μέχρι τα παράθυρα όπου βρίσκεται και το γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

 Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε από την Όθωνος και έριξε τις μπογιές  και καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής!

 Οι άγνωστοι έφυγαν προς την πλευρά της πλατείας Συντάγματος και αυτή τη στιγμή υπάρχει επιχείρηση της αστυνομίας για την ανεύρεσή τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβιστικές, αλλά όταν στρέφονται κατά της Βουλής δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αλλιώς.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης την επίθεση με κόκκινες μπογιές και δύο καπνογόνα πραγματοποίησαν περίπου 30 άτομα και αποκάλυψε ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ της Φρουράς καθώς και δυνάμεων της Αστυνομίας με την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση, ενώ σημείωσε ότι έχει γίνει μία σύλληψη.

Οι τρεις επιθέσεις του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Έφτασαν μια ανάσα από τις εισόδους του καλύτερα φυλασσόμενου κτιρίου στην Αθήνα

 Δεν είναι η πρώτη, αλλά η τρίτη φορά που μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα έχουν πιάσει στον ύπνο την ασφάλεια της Βουλής και έχουν καταφέρει να φτάσουν μια ανάσα από τις εισόδους του καλύτερα φυλασσόμενου κτιρίου στην Αθήνα.

Η πρώτη φορά που τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης μπήκαν στο προαύλιο του κοινοβουλίου ήταν το 2015, όπου είχαν ανοίξει πανό ζητώντας την απελευθέρωση κρατουμένων απεργών πείνας, ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ του Σάββα Ξηρού και κατά των φυλακών Τύπου Γ.

Δεύτερη φορά που κάτω από τη μύτη αστυνομικών και αντρών της ασφαλείας της Βουλής ανέβηκαν στο προαύλιο του κοινοβουλίου, ήταν το 2017. Και τότε αφού είχαν πετάξει τρικάκια, είχαν ανοίξει πανό που έγραφε «λευτεριά στην Ηριάνα Β.Λ. - Περικλή Μ.».

Και τις δύο φορές η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε προσαγωγές.

Η τρίτη ήρθε σήμερα. Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για τις μπογιές στη Βουλή, κίνηση που συνδέει με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για τις μπογιές στη Βουλή

 Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για τις μπογιές στη Βουλή, κίνηση που συνδέει με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ή αύριο αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναίρεση ή όχι του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου που είπε «όχι» στην χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το θέμα θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο μετά την αναίρεση που άσκησε, το βράδυ της Παρασκευής, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Το κείμενο του Ρουβίκωνα:

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας.

Το διακύβευμα αυτό δεν είναι η αποτίμηση της πολιτικής ιστορικότητας του απεργού, ούτε οι μορφές πάλης. Δεν είναι μια αφηρημένη κουβέντα για το δικαίωμα εκδίκησης των «πληγέντων», ούτε για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» και το φάντασμα της «ισονομίας». Δεν είναι καν θέμα κερδισμένων με αίμα και αγώνες δικαιωμάτωνενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό .

Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις.

Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κι αυτό γιατί είναι μια νίκη ενός κεφαλιού που σηκώνεται ψηλά και αψηφά την δύναμη των πανίσχυρων λίγων. Αυτών που ποτέ δεν υπολόγισαν καμιά ζωή για το κέρδος και την εξουσία τους. Αυτών που ξεκλήρισαν λαούς και κοινωνίες. Αυτών που δυναστεύουν την ζωή μας.

Απέναντι σε αυτούς τους δολοφόνους όρθωσε και συνεχίζει να ορθώνει ανάστημα ένας μαχητής. Ως αγωνιζόμενα μέλη της κοινωνικής βάσης, ως αναρχικοί που αντιπαλεύουμε το κράτος, ως άνθρωποι με συνείδηση θα σπεύσουμε πρόθυμα στην πρώτη γραμμή. Το πιθανό δικό μας κόστος είναι ένα τίποτα μπροστά στο κόστος που πληρώνει μετρητοίς ο Κουφοντίνας. Αυτό που θα είναι συγκρίσιμο με το κόστος που πληρώνει ο Κουφοντίνας θα είναι αυτό που θα πληρώσουμε όλοι και όλες αν η εξουσία πετύχει την εξόντωσή του, το κόστος μιας ιστορικής ήττας πρώτα σε συμβολικό και μετά σε υλικό επίπεδο κάθε σκέψης να σηκωθεί κεφάλι ενάντια στους κυρίαρχους.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη».

 

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: