Το πρόστιμο στον 12χρονο για παράνομη στάθμευση είναι νόμιμο

Για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον 12χρονο από τον Βόλο για παράνομη στάθμευση μίλησε η προϊστάμενη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης έπραξε νόμιμα», εξήγησε η Φ. Κυργιαφίνη για το πρόστιμο που βεβαίωσε το Ταμείο του Δήμου στον 12χρονο.

«Το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση βεβαιώθηκε στον πατέρα του μικρού, ο οποίος ήταν θανών. Το Ταμείο βρήκε τους κληρονόμους, βρήκε ότι δεν υπάρχει αποποίηση κληρονομίας και το Τμήμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης ήταν υποχρεωμένο να χρεώσει τους υπόχρεους. Και δυστυχώς ένας από τους υπόχρεους ήταν ο πιτσιρικάς. Αφού το παιδί έχει ΑΦΜ, χρεώθηκε το ποσοστό που του αναλογεί» επεσήμανε.

Η κ. Κυργιαφίνη τόνισε ότι η διαδικασία είναι αυτή και επέμεινε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι ορίζει ο νόμος». Μάλιστα ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία στον νόμο, αν υπήρχε, θα την εφαρμόζαμε».

Σε ερώτηση για τις συνέπειες που θα έχει το παιδί αν δεν πληρώσει το πρόστιμο, απάντησε πως «αν η οφειλή είναι πάνω από 293,47, κατάσχουμε τον ΑΦΜ, από εκεί και πάνω κατάσχουμε το λογαριασμό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα