Θρίλερ στην Κύπρο: Ψάχνουν και για άλλες σορούς στο φρεάτιο. Το σκοτεινό προφίλ του "Ορέστη"

Θρίλερ στην Κύπρο: Ψάχνουν και για άλλες σορούς στο φρεάτιο. Το σκοτεινό προφίλ του "Ορέστη"

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στο φρεάτιο λατομείου στο Μιτσερό της Λευκωσίας στην Κύπρο, όπου εντοπίστηκε η σορός της 38χρονης Marry Roze από τις Φιλιππίνες και μίας ακόμη γυναίκας. Συνεχίζει να αγνοείται η 6χρονη κόρη της πρώτης. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως στο σημείο ενδέχεται να υπάρχουν θαμμένα και άλλα πτώματα και να έχουν στα χέρια τους μία υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 35χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε το διπλό φονικό, με εξαφανισμένες γυναίκες και συγγενείς τους.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, το απόγευμα του Σαββάτου ανασύρθηκε και δεύτερο πτώμα από το φρεάτιο στο Μιτσερό, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πτώμα γυναίκας που βρέθηκε επίσης γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα.

Το δεύτερο πτώμα που ανασύρθηκε από το φρεάτιο δεν ανήκει στην 6χρονη Sierra, κόρη της Marry Rose που αναζητούσαν οι Αρχές, αλλά σε άγνωστη γυναίκα, πιθανότατα αφρικάνικης καταγωγής.

Το πτώμα της γυναίκας δεν εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες από τις κάμερες, αλλά βγήκε χθες στην επιφάνεια λόγω της ανακίνησης του νερού από τη χρήση μηχανημάτων.

Οι δύο κάμερες που εντόπισαν το πτώμα μετά από πολύωρες προσπάθειες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, φαίνεται να κατέδειξαν μάλιστα πως μέσα στο νερό υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δύο «όγκοι», ενώ εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ανθρώπινα πτώματα.

Σε δηλώσεις μετά την ανάσυρση του πτώματος από το φρεάτιο, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας μίλησε για το πρωτοφανές έγκλημα που συγκλονίζει τη Μεγαλόνησο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, το πτώμα ανήκει σε γυναίκα, ενώ ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα εντός του φρεατίου.

Υπενθυμίζεται ότι υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού, οδήγησε χθες τα μέλη της Αστυνομίας, σε περιοχή στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Ο 35χρονος φαίνεται ότι «έσπασε» τη σιωπή του κατά την πολύωρη ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε αμέσως μετά τη διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, που αποφάσισε την 8ημερη κράτησή του. Φέρεται να ομολόγησε μάλιστα πως δολοφόνησε τη μητέρα και την κόρη της, ενώ υπέδειξε στους ανακριτές δύο σημεία στα οποία έχει πετάξει το πτώμα της 6χρονης και άλλα τεκμήρια του εγκλήματος.

Ελεύθερος, ωστόσο, αφέθηκε ένας 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση από το βράδυ της Πέμπτης μαζί με τον 35χρονο, καθώς όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έπεσε θύμα πλεκτάνης του 35χρονου.

Τα κοινά στοιχεία στα δύο πτώματα

Ο δράστης των δύο δολοφονιών είναι σαφές ότι έδρασε με πανομοιότυπο τρόπο. Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα. Επίσης επέλεξε να ξεφορτωθεί και τα δύο πτώματα στο ίδιο μέρος.

Με την εξακρίβωση της ταυτότητας της δεύτερης γυναίκας θα μπορέσει να διαφανεί κατά πόσον υπάρχουν και άλλα κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Έτσι «ψάρευε» τα θύματά του ο «Ορέστης»

Ο 35χρονος ύποπτος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αποκάλυψε ο Alpha Κύπρου, o «Ορέστης» είχε συνομιλία με αδερφική φίλη 30χρονης που εξαφανίστηκε από το 2017.

Στη συνομιλία φαίνεται ότι ο «Ορέστης» ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στη γυναίκα για να συναντηθούν, ώστε να της αποκαλύψει στοιχεία για την εξαφάνιση της φίλης της. Η γυναίκα αρνήθηκε να τον συναντήσει και του είπε να της στείλει μέσω μηνύματος ό,τι είχε να της πει.

Ο «Ορέστης» έστειλε μάλιστα μηνύματα και στη μητέρα της αγνοούμενης, γράφοντάς της ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία για την εξαφάνισή της, ενώ «όταν βρεθούν θα της τα δώσει να τα πάει στην Αστυνομία» όπου «πρέπει να πει ότι τα βρήκε μόνη της».

Σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου δεν αποκλείεται να πρόκειται για συνομιλία με υποψήφιο θύμα του 35χρονου. Όπως φαίνεται, ο «Ορέστης» είναι ο λογαριασμός του 35χρονου με τον οποίο ενδεχομένως να «ψάρευε» τα θύματά του.

 Αναζητούν την 6χρονη κόρη της Mary

Οι προσπάθειες εντοπισμού της σορού της ανήλικης επικεντρώθηκαν σε φρεάτιο βάθους 130 μέτρων το οποίο είναι γεμάτο με νερό ως τα 100 μέτρα.

Σε αυτό το φρεάτιο βρέθηκε τυχαία το πτώμα της 38χρονης, καθώς οι πρόσφατες βροχές έφεραν στην επιφάνεια το πτώμα της το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

Το εντόπισαν δύο τουρίστες που έβγαζαν φωτογραφίες και η αναγνώριση έγινε από φίλη του θύματος, η οποία θυμήθηκε πως τα σκουλαρίκια που ακόμα ήταν κρεμασμένα στα αυτιά της 38χρονης ήταν δώρο που της είχε κάνει η ίδια.

Η επίσημη αναγνώριση θα γίνει με DNA από δείγματα που αναμένεται να σταλούν από συγγενείς της Marry Rose από τις Φιλιππίνες.

Την Παρασκευή το βράδυ άλλωστε, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος ανέφερε ότι οι Αρχές είναι «αρκετά κοντά» στην εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Το σκοτεινό προφίλ του «Ορέστη»

Στα κρατητήρια του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ένας 35χρονος άνδρας, μόνιμος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς. ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο και πάλι της Επαρχίας Λευκωσίας και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, ενώ το διαζύγιό του κρατείτο σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive τύπου «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.

Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Η είδηση της σύλληψής του 35χρονου που στην ουσία είναι ο μυστηριώδης Ορέστης που διατηρούσε δεσμό με την άτυχη Mary Rose προκάλεσε σοκ σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει. Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου. 

Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα. Σοκ εξάλλου προκάλεσε η σύλληψή του και η εμπλοκή του ως υπόπτου στην όλη υπόθεση, σε άτομα που υπηρέτησαν μαζί του στη Σχολή Ευελπίδων. Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίασε επιθετικές συμπεριφορές σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Τουναντίον, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Το πάθος του για την φωτογραφία είναι εμφανές, αφού διατηρεί ηλεκτρονικά πορτφόλια όπου παρουσιάζει τις δουλείες του σε διάφορους εξωτερικούς χώρους. Ερασιτεχνικά μάλιστα εργαζόταν και για την φωτογραφική κάλυψη μυστηρίων βάπτισης και γάμων. Ιδιαίτερη έμφαση εξάλλου δίδει μέσα από τις φωτογραφήσεις του σε τοπία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί γυναικών. Στο ίδιο πορτφόλιο εμφανίζονται φωτογραφίες μάλιστα και από το φρεάτιο της φρίκης αλλά και από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου.

Ο «φωτογράφος Ορέστης» φέρεται να διατηρεί και συνεργασία με ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας όπου φιγουράρουν φωτογραφίες του από διάφορες τοποθεσίες. Πέραν αυτών των διασυνδέσεών του, ο «Ορέστης» είναι και βραβευμένος για μερικές φωτογραφίες του. Σημειώνεται ότι στα εν λόγω προφίλ είναι καταχωρημένος με το πραγματικό του όνομα.Οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την δράση του αφού στην κατοχή τους έχουν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και φωτογραφικές μηχανές. Με την βοήθεια και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ήδη έχει συμβάλει καταλυτικά στην μέχρι τώρα εξιχνίαση, θα προκύψουν νέες έρευνες και νέα ταύτιση δεδομένων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του «Ορέστη», του 35χρονου δηλαδή ιλάρχου της Εθνικής Φρουράς.

με πληροφορίες από  sigmalive ,reporter.com.cycyprustimes
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα