Στο δικαστήριο η υπόθεση Πυθία: Όλα όσααποκαλύπτει νέο έγγραφο

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναμένεται να δικαστεί σήμερα η υπόθεση ''Πυθία'', η οποία αφορούσε καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ύστερα από δικαστικές έρευνες που κράτησαν μεγάλο διάστημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ'', η δίκη θα διεξαχθεί χωρίς κατηγορούμενο καθώς από τις πολύχρονες έρευνες της Δικαιοσύνης δεν εντοπίστηκε κάποιος με το όνομα William B, ο οποίος εφέρετο ως εμπλεκόμενος στο εν λόγω σχέδιο.

Η υπόθεση απασχόλησε τον ανακριτή Δημήτριο Φούκα για μήνες, ο οποίος έφθασε να διατυπώσει πόρισμα αποδεχόμενος ότι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, που σχετιζόταν με τις επιδιώξεις ξένων κύκλων εξαιτίας της ασκούμενης, τότε, πολιτικής, ειδικά σε θέματα όπως οι σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ''τα ΝΕΑ'', με νέο έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται ότι το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είχε ενημερωθεί από τον διορισμένο από τον ίδιο διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Ι. Κοραντή, ότι η ''Πυθία'' δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία κατασκευή.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, στις 17 Μαρτίου του 2009, το ιδιαίτερο γραφείο του κ. Καραμανλή, παρέλαβε και πρωτοκόλλησε το υπ΄αριθμόν 509/ 17-3-2009 «άκρως απόρρητο - προσωπικό, ειδικού χειρισμού δελτίο ενημέρωσης», το οποίο αναφέρει ότι η «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε, ήταν μία κατασκευή «με στόχο την παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της χώρας και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων».

Το έγγραφο παρέλαβε ο εντεταλμένος ως προς αυτό, υπάλληλος Β.Κ, υπέγραψε και σημείωσε πάνω- πάνω στη σελίδα την ένδειξη για τον κ. Πρωθυπουργό.

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ/ΝΕΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα