Επιχείρηση ανακατάληψης κτιρίων στα Εξάρχεια - Βρήκαν εργαστήριο ναρκωτικών

Επιχείρηση ανακατάληψης κτιρίων στα Εξάρχεια - Βρήκαν εργαστήριο ναρκωτικών

Εξαρχείων, σε συνδυασμό με «εφόδους» της Δίωξης Ναρκωτικών σε διαμερίσματα της περιοχής, που έχουν μετατραπεί σε «εργαστήρια» και «σούπερ μάρκετ» κάθε είδους ουσιών.

Συνολικά τρεις συλλήψεις, κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και δεκάδες προσαγωγές απέφερε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας, που έγινε αιφνιδιαστικά νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ομάδες της ΟΠΚΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ, επιχείρησαν σε δύο καταλήψεις κτηρίων, επί των οδών Μπουμπουλίνας 42 (σημ: κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού) και Ζωοδόχου Πηγής 119 (σημ: κτήριο ιδιώτη), παρουσία δύο εισαγγελέων.

Στο κτήριο της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2014, βρίσκονταν δύο γυναίκες, μία Ιταλίδα και μία Γερμανίδα, οι οποίες συνελήφθησαν. Μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο πυρσοί ναυτιλίας, καπνογόνο, δυο σφεντόνες και 34 μεταλλικά σφαιρίδια. Σε βάρος των δυο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο κρατικό κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας, που τελούσε υπό κατάληψη από το 2016, βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα, τα οποία προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων. Ήταν στο σύνολο τους πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά.

Σε παράλληλη επιχείρηση, σε διαμέρισμα επί της οδού Μπενάκη, κοντά στον λόφο Στρέφη, συνελήφθη ένας 52χρονος Έλληνας.  Από την έρευνα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα καθώς και σε άλλο διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία, που χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος των ναρκωτικών (καβάτζα), βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1- κιλού και -435- γραμμαρίων,

• κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους -35- γραμμαρίων,

• μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,

• 9 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD,

• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

• εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης "μετασχηματιστής, λάμπα, τμήμα εξαερισμού, 3 καλώδια, πλήθος νάιλον συσκευασιών"

• 4 πλαστικά δοχεία με υγρό λίπασμα,

• πλαστικό δοχείο με υγρό ρύθμισης όξινου PH,

• 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και

• Χειρόγραφες σημειώσεις

Επιχείρηση - αστυνομία -  ναρκωτικά - διαμέρισμα - Εξαρχεια

Επιχείρηση - αστυνομία -  ναρκωτικά - διαμέρισμα - Εξαρχεια

Η Παπακώστα, η «Μονμάρτη» και το «ρουά ματ» της ΕΛ.ΑΣ.

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία το βράδυ της Τετάρτης επέμεινε στους παραλληρισμούς των Εξαρχείων με την περιοχή της Μονμάρτης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της προς τους αστυνομικούς. 

Σε ανάρτησή της στα social media, η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει «Εύγε στην Ελληνική Αστυνομία για την νέα, καλά οργανωμένη επιχείρηση στα Εξάρχεια. Ρουά ματ, έκαναν οι αστυνομικοί. Απέδειξαν ότι δεν περιμένουν τον Αύγουστο για να κατοχυρώσουν την ασφάλεια των πολιτών…».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα