Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον κεραυνό στην Ακρόπολη: Ήταν πεσμένη με αίματα παντού

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον κεραυνό στην Ακρόπολη: Ήταν πεσμένη με αίματα παντού

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον κεραυνό που έπεσε στην περιοχή του Ερεχθείου, στην Ακρόπολη, το απόγευμα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

«Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε και με χτύπησε μια λάμψη. Με έριξε κάτω. Πώς βγήκα έξω, δεν ξέρω», αναφέρει στην κάμερα του Star η μια τραυματίας αρχιφύλακας.

Η γυναίκα φέρει τραύματα σε όλη την πλάτη της από κάψιμο. Όπως δήλωσε, είναι νέα στη δουλειά και προσελήφθη με 8μηνη σύμβαση.

Μια ακόμη γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο μίλησε για τα όσα συνέβησαν: «Είμαστε στα φυλάκια και πέφτει κεραυνός. Ήμουν λίγο πιο πέρα από τις άλλες κοπέλες. Δευτερόλεπτα μετά τον κεραυνό έρχεται μια κοπέλα από το διπλανό φυλάκιο μέσα στα αίματα, καμένη με βίδες στα μαλλιά της και καλώδια. Η πλάτη της ήταν τραυματισμένη και κάλεσα βοήθεια. Ανέβηκαν οι αρχιφύλακες, ήρθε αστυνομία, ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Μετά ακούω για την άλλη κυρία που ήταν περισσότερο τραυματισμένη».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, οι δύο τουρίστες τραυματίες περιέγραψαν επίσης τον εφιάλτη που έζησαν. Όπως είπαν, ο κεραυνός «χτύπησε» ένα βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ξαφνικά χτύπησε κεραυνός πάνω σε ένα μεγάλο βράχο. Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια από το βράχο και μας χτύπησαν. Κοίταξα γύρω μου και είδα μια κοπέλα η οποία φώναζε "κεραυνός!". Τρέξαμε κοντά της και περιμέναμε το ασθενοφόρο. Είχε πέσει στο έδαφος και προσπαθούσε να σηκωθεί και εκείνος την βοήθησε να σηκωθεί και να προφυλαχθεί. Είχε αίματά πάνω της, παντού και τα μαλλιά της είχαν καεί». 

Ανέφεραν επίσης ότι ήταν κοντά σε μία από τους τραυματίες, η οποία ήταν μέσα στα αίματα και με καμμένα μαλλιά!

Οι τέσσερις τραυματίες, δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες 24 και 52 ετών και δύο τουρίστες, ένας Κινέζος και μια Φιλανδέζα μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».  

Απίστευτο βίντεο με τους κεραυνούς στην Αθήνα από το ABC 

Σαν εικόνες από μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ: κάπως έτσι περιγράφει το αμερικανικό δίκτυο ABC τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα στη διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε νωρίτερα την Αθήνα.

Στο βίντεο φαίνονται οι εκατοντάδες κεραυνοί που έσκισαν τον ουρανό του λεκανοπεδίου και έκαναν τον ορίζοντα να μοιάζει με σόου ειδικών φωτιστικών εφέ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού 

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Meteo: 100 κεραυνοί έπεσαν στην Αθήνα - Ο καιρός την Πέμπτη

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, συνοδεύονταν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν περίπου 100 κεραυνοί, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ένας από αυτούς τους κεραυνούς έπεσε στην Ακρόπολη. 

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 11 έως 18 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις θερμές ώρες της ημέρας καταιγίδες., κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, αναμένονται την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε ισχυρούς 6 μποφόρ .

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα