Χαλάνδρι: Συντετριμμένη η μητέρα του 4χρονου Βασίλη. Συγκλονίζει η κατάθεση της

Χαλάνδρι: Συντετριμμένη η μητέρα του 4χρονου Βασίλη. Συγκλονίζει η κατάθεση της

Η μητέρα του μικρού αγοριού που πυροβολήθηκε από τον πατέρα του στο Χαλάνδρι, μιλά για πρώτη φορά αποκλειστικά στον Βαγγέλη Γκούμα και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. «Εύχομαι αυτό που έπαθα εγώ και είδα στα μάτια μου να μην το πάθει καμιά μάνα».

Στα χέρια της κρατά σφιχτά μια κόκκινη μπλούζα του γιου της. Μπροστά στην κάμερα καταφέρνει με δυσκολία να πει δυο λόγια ...Το βλέμμα της χαμένο. 

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του 4χρονου Βασίλη που έπεσε νεκρός από τα πυρά του πατέρα του

Επιθετικό και αυταρχικό χαρακτήρισε στην κατάθεσή της, τον παιδοκτόνο και αυτόχειρα στο Χαλάνδρι, η χήρα του. Όπως υποστήριξε, τόσο η ίδια όσο και η μητέρα του 27χρονου, δεν πίστευαν ότι θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει το παιδί του.

Η Γιάννα ήταν 16 χρονών όταν γνώρισε τον Γιώργο, ο οποίος ήταν 22. Θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Λίγα χρόνια πριν είχε φύγει από το σπίτι του, λίγες και τυπικές επαφές με τη μητέρα του. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος. Στο χρόνο η Γιάννα μένει έγκυος και ο Γιώργος το ανακοινώνει στους συγγενείς του και κόβεται κάθε τους επικοινωνία.

«Δεν είχε σχέσεις το παιδί με το περιβάλλον. Η μάνα του είχε προηγηθεί πριν από 10 χρόνια ,την είχε χτυπήσει. Δεν είχαν σχέσεις και κόπηκαν οριστικά όταν πήρε την κοπέλα αυτή τη τσιγγάνα. Διότι αν είχε δίπλα του τη μάνα, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Φορτώθηκε όλο το βάρος αυτός, δουλειά δεν είχε, θόλωσε το μυαλό του», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο θείος του 27χρονου, Κώστας Κατσαντώνης.

Η ζήλια έφερε τη διχόνοια στο νεαρό ζευγάρι

Λίγο πριν από τις γιορτές το μικρόβιο της ζήλειας ξεκίνησε να τρώει σαν σαράκι το Γιώργο. Οι καβγάδες πολλοί. Τότε όπως είπε και η Γιάννα στους αστυνομικούς πήρε την απόφαση να φύγει από το σπίτι αφήνοντας πίσω της το μικρό Βασίλη...

«Είμαστε σε διάσταση τους τελευταίους μήνες. Είχε γίνει αυταρχικός και αρκετά επιθετικός. Εγώ είχα φύγει από το σπίτι και έμενα κυρίως με τη μητέρα μου», είπε στους αστυνομικούς η μητέρα του 4χρονου αγοριού.

Η Γιάννα πήγαινε και έβλεπε το γιο της. Το απόγευμα του Σαββάτου, όμως, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ζευγάρι. Η Γιάννα έσπασε τη συσκευή από τα νεύρα της και ο Γιώργος ξέσπασε πάνω στο παιδί τους...

«Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο, γιατί το παιδί το αγαπούσε πάρα πολύ. Πιθανολογώ ότι το έκανε, επειδή η σχέση μας ήταν πολύ κακή και επειδή έφυγα από το σπίτι», είπε επίσης στους αστυνομικούς η μητέρα του παιδιού.

Η Γιάννα επέστρεψε στο σπίτι το πρωί της Κυριακής. Αυτό που αντίκρισε δεν μπορούν να το περιγράψουν οι λέξεις. Παντού αίματα. Το μωρό της αναγνωρίζονταν μόνο από τα ρουχαλάκια του και αυτός δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού τους με ένα σημείωμα. Έφταιγε, της έλεγε που τους παράτησε...

Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο αντίο

Το μικρό αγοράκι ήταν αβάπτιστο, με αποτέλεσμα να μην τελεσθεί εξόδιος ακολουθία και να γίνει αμέσως η ταφή, ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας του 27χρονου παιδοκτόνου και αυτόχειρα, ήταν παρούσα και συντετριμμένη, η σύζυγός του και μητέρα του παιδιού.

Η τραγική μητέρα δεν άντεξε και να λιποθύμησε με αποτέλεσμα να μπει μέσα στον χώρο του κοιμητηρίου ένα αυτοκίνητο για να την παραλάβει.

Ήταν εκείνη που πρώτη αντίκρισε και τους δύο νεκρούς μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο μικρό ισόγειο διαμέρισμα του Χαλανδρίου. Τους έψαχνε από το βράδυ του Σαββάτου, όμως ο εν διαστάσει σύζυγός της δεν απαντούσε στις επίμονες κλήσεις της.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής, μαζί με την αδελφή της πήγαν στο σπίτι για να δουν αν είναι καλά. Χτύπησαν το κουδούνι, αλλά δεν απάντησε κανείς. Η 21χρονη μητέρα πήγε στη σπιτονοικοκυρά και τη ρώτησε αν είχε δεύτερο κλειδί, εκείνη όμως της απάντησε αρνητικά.

Τότε έσπρωξε την μπαλκονόπορτα και μπήκε στο σπίτι. Το θέαμα που αντίκρισε ήταν σοκαριστικό. Ο μικρός Βασίλης κείτονταν νεκρός πάνω στο κρεβατάκι του και δίπλα του ήταν το άψυχο σώμα του πατέρα του.

«Το παιδί δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν έπρεπε να μας παρατήσεις», έγραφε το σημείωμα που άφησε ο 27χρονος και βρέθηκε δίπλα του, ποτισμένο με το αίμα και των δύο.

Τι λένε οι συγγενείς 

«Μεγάλη εμπιστοσύνη του είχαμε του Γιώργου γι΄αυτό και αφήναμε το παιδί μου το έφερνε λιγάκι, το κράταγα, έφευγε. Αυτό δεν το περίμενα από τον Γιώργο να το κάνει. Θέλω όλες οι μανούλες να προστατεύσουν τα παιδιά τους, αυτό που είδανε από την κόρη του» λέει η γιαγιά του 4χρονου. 

Η νεαρή μητέρα βρίσκεται στην πρόχειρη καλύβα των γονιών της στον Γέρακα. Στο πλευρό της σύσσωμη όλη η οικογένεια της που προσπαθεί να της συμπαρασταθεί στο δράμα της. 

Μέσα στη φτωχική παράγκα κυριαρχούν οι εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, Αγίων.  Δυο δωμάτια όλα και όλα .. Με νάιλον στην πρόχειρη στέγη για να μην μπαίνουν τα νερά της βροχής. Στο εσωτερικό του σπιτιού τα έπιπλα λιγοστά  Ένα μεγάλο γιατί βασανίζει την οικογένεια .. Πώς ο άνθρωπος που αγκάλιασαν σαν παιδί τους έγινε δολοφόνος. 

Ο θείος του μιλά για τον δράστη και αυτόχειρα. Αποκαλύπτει ότι και ο παππούς του είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

«Είχε διαφορές και αυτός με την οικογένεια του, για τη γυναίκα του κυρίως. Έφτασε στο απροχώρητο. Δεν ξέρω αν υπάρχει γονίδιο».

«Σε όλες τις ασθένειες υπάρχει μια κληρονομικότητα που δεν είναι υποχρεωτικό να πυροδοτηθεί από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. 

Η μητέρα του Βασιλάκη  προσπαθεί να βρει τη δύναμη να προχωρήσει. Ο Βασιλάκης της δε θα ξαναπαίξει με τα παιδιά της γειτονιάς, που ακόμα και σήμερα τον αναζητούν. Πώς να τους πεις όμως την αλήθεια; 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα