Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξεκινά σήμερα η δίκη των εννέα Κρητικών

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξεκινά σήμερα η δίκη των εννέα Κρητικών

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των εννέα Κρητικών που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Ο νεαρός σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής φέρεται να βίωνε bullying και η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στην αρχή Φεβρουαρίου, ωστόσο η έδρα την ανέβαλε διότι πολλοί από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου δεν είχαν παρευρεθεί στο ακροατήριο. 

Και οι εννέα Κρητικοί βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα και δε σχετίζεται με την ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια υποφέρει κάθε φορά που ανεβαίνει στην περιοχή μας (σ.σ. στα Ιωάννινα), καθώς έχει κάθε λόγο να μην επιθυμεί την παρουσία της εδώ. Η οικογένεια υποφέρει για ευνόητους λόγους», είχε δηλώσει στο ΚΡΗΤΗ TV τον περασμένο Φεβρουάριο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

«Ο Βαγγέλης ήταν ένα χαρούμενο παιδί, ένας ολοζώντανος άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να αφαιρέσει τη ζωή του», επισήμανε τότε ο Δημήτρης Μπούκας, επαναλαμβάνοντας την πεποίθηση της οικογένειας ότι ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα