Συγκλονίζει η εγκαυματίας από το Μάτι: Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν πάρω ηρεμιστικά

Συγκλονίζει η εγκαυματίας από το Μάτι: Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν πάρω ηρεμιστικά

Η εγκαυματίας κ. Κάλη Αναγνώστου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με αφορμή τις ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την τραγωδία στο Μάτι και συγκινεί.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν πάρω ηρεμιστικά»

«Το πλημμέλημα δεν το δικαιολογώ. Νομίζει κανείς ότι αυτή τη στιγμή είμαστε υγιείς; Ζωντανοί νεκροί είμαστε όλοι μας. Για μένα που επί επτά μήνες δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν πάρω ηρεμιστικά και μια σωρεία από χάπια, δεν μου λέει τίποτα. Για μένα που το παιδί μου, κάθε βράδυ που το κάνουμε μπάνιο φωνάζει στον πατέρα του και σε μένα, σταματήστε, δεν μπορείτε να με πονάτε άλλο έτσι. Η πρώτη φωνή που είναι πάντα στο κεφάλι μου είναι η φωνή του παιδιού μου, την ώρα που τρέχουμε και μου φωνάζει «καίγονται τα πόδια μου, μαμά θα πεθάνω». Και εγώ το μόνο που μπορούσα να πω εκείνην την ώρα ήταν «τρέξε». δεν μπορούσα να αφήσω τον πανικό να με κυριεύσει. Να πονέσουν όπως πονέσαμε. Όσοι φέρουν ευθύνες να πληρώσουν πολύ άσχημα».

Η κ. Αναγνώστου τονίζει πως καταλαβαίνει τον πόνο από την τραγωδία στο Μάτι και ξέρει πως δεν πρέπει να ξύσει τα σημάδια γιατί ακόμη πονάνε.

«Το παιδί όμως, δεν το καταλαβαίνει και το κάνει συνεχώς με αποτέλεσμα να κόβει κομμάτια. Δεν μπορώ να έχω ζήσει όλα αυτά και να ακούω το περιβόητο ότι όλα τα έκαναν σωστά και θα τα ξανάκαναν. Βέβαια, δεν μπορώ να ζητήσω οι υπεύθυνοι να καούν, εννοείται. Νιώθω ακόμη και τύψεις, για το παιδί μου, που δεν το προστάτευσα, για μένα, επειδή κάηκαν άλλοι…»

«Μαμά, πότε θα ξαναγυρίσεις στη ζωή σου;»

Η κ. Αναγνώστου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ και μετέφερε τα αμείλικτα ερωτήματα του εξάχρονου παιδιού της που είναι απλά στη διατύπωση και σε σκέψη και παράλληλα γροθιά στο στομάχι για την τραγωδία στο Μάτι.

«Γιατί μαμά ο κύριος άναψε φωτιά τη μέρα που φυσούσε τόσο; Γιατί δεν ήρθαν τα πυροσβεστικά; Γιατί δεν μας είπαν να φύγουμε; Μαμά, πότε θα ξαναγυρίσεις στη ζωή σου;»

«Αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να αποφευχθεί»

Τα σημάδια από τη φωτιά είναι εμφανή στο πρόσωπό της κ. Αναγνώστους που περιγράφει τις στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της μετά την τραγωδία στο Μάτι που συγκλόνισε όλη τη χώρα.

«Από τους φορείς του υπουργείου Υγείας, υπήρξε καθυστέρηση. Ίσως γιατί δεν είχαν ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο. Πήρε περίπου 10 λεπτά για να καεί το 40% του σώματός μου με εγκαύματα τετάρτου και τρίτου βαθμού. Στο νοσοκομείο με πήγε ένας ιδιώτης. Το παιδί μου το παρέλαβε ασθενοφόρο, μαζί με τον πεθερό μου. Για αρκετές ώρες είχα στο μυαλό μου την εικόνα του παιδιού μου να φεύγει και να μου φωνάζει μαμά. Το παιδί μου είναι αυτό που τώρα με στηρίζει. Αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Και το λέω για τους επόμενους. Δεν πήρα καμία συγγνώμη. Δεν μου αρκεί η συγγνώμη και δεν θα βοηθούσε και σε τίποτα. Δεν έχει κανένα νόημα. Το θέμα είναι η έμπρακτη συγγνώμη», είπε.

skai, newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα