Μπαράζ ύποπτων φακέλων με σκόνη σε ελληνικά πανεπιστήμια

Μπαράζ ύποπτων φακέλων με σκόνη σε ελληνικά πανεπιστήμια

Τρεις ακόμη φάκελοι με ύποπτη σκόνη σε Κρήτη, Κέρκυρα και Πολυτεχνείο  με ύποπτη σκόνη, μετά το περιστατικό που έλαβε χθες χώρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία απομάκρυνσης των φακέλων, όπως με τον φάκελο στη Λέσβο.

 Ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ειδικοί του «Δημόκριτου», ειδικευμένων για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών προχώρησε σε ασφαλή περισυλλογή των φακέλων και τη μεταφορά τους στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.

Δηλαδή ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ειδικοί του «Δημόκριτου», ειδικευμένων για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών προχώρησε σε ασφαλή περισυλλογή των φακέλων και τη μεταφορά τους στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.

Ο πρώτος φάκελος ήταν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Υπάλληλοι τον άνοιξαν και εντόπισαν ένα μήνυμα και μία ύποπτη σκόνη.

Το μήνυμα ανέφερε: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ» και σύμφωνα με πληροφορίες ως αποστολέας εμφανίζεται ένας Ινδός.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης - καλά στην υγεία τους - έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον.

Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Στις 00.00, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη το απόγευμα χθες Τετάρτη στο γραφείο της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Ακόμη, θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ' αόριστον.

Συναγερμός για ύποπτο δέμα και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, μετά από ενημέρωση από την Πρυτανική Αρχή για περίεργο δέμα και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

 

 

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα