Έκαναν λευκά Χριστούγεννα! Κρύο και παιχνίδια στα χιόνια

Έκαναν λευκά Χριστούγεννα! Κρύο και παιχνίδια στα χιόνια

Στα λευκά ντύθηκε μεγάλος μέρος της χώρας ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Την ευκαιρία να κάνουν λευκά Χριστούγεννα είχαν πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες στην επαρχία. Πυκνό χιόνι έπεσε στην ορεινή Βοιωτία. Στον δρόμο για το Λιβάδι Αράχωβας χιόνιζε από το πρωί.

Λευκό τοπίο στο χιονοδρομικό του Παρνασσού. Σύμφωνα με την Τροχαία οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου της Ευρυτανίας και της Βοιωτίας.

Στα λευκά ντύθηκε και το Περτούλι στον Νομό Τρικάλων. Η θερμοκρασία έπεσε στο μηδέν και η χιονόπτωση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. Έτοιμο το χιονοδρομικό κέντρο υποδέχεται τους επισκέπτες.

Χιόνι έπεσε και στα ορεινά της Λέσβου. Στα χωριά Αγιάσος, Σκούταρο, Άγρα και Μεγαλοχώρι το έστρωσε για τα καλά.

Πρωταθλητές στο…κρύο

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Καρπενήσι όπου το θερμόμετρο έδειξε -5. Στα Άγραφα η θερμοκρασία κατρακύλησε στους -4, στα Τρίκαλα Κορινθίας -3, και στα Βίλια Αττικής -1 βαθμούς Κελσίου. Στο Μέτσοβο το θερμόμετρο έδειξε -7 και στη Μαυροπηγή Κοζάνης τους -5.

Τα ορεινά της Φλώρινας ντύθηκαν κι αυτά στα λευκά. Το θερμόμετρο πάγωσε στους -6 βαθμούς. Στη Βασιλίτσα στους -7. Στο Καϊμάκτσαλαν -9. Και στο Σέλι τους -11!

Το χιονοδρομικό στο Πισοδέρι γέμισε από λάτρεις του σκι. Τα παιδιά χάρηκαν το χιόνι και έφτιαξαν χιονανθρώπους ενώ έπαιξαν και χιονοπόλεμο. Οι κάτοικοι βγήκαν με τα φτυάρια να καθαρίσουν τους δρόμους και τις αυλές τους αλλά και να «απεγκλωβίσουν» τα αυτοκίνητα τους που είχαν καλυφθεί από το χιόνι.

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα