Ξυλοδαρμός 19χρονου στις φυλακές: Ταυτοποίηθηκαν δύο από τους δράστες

Ξυλοδαρμός 19χρονου στις φυλακές: Ταυτοποίηθηκαν δύο από τους δράστες

Ταυτοποιήθηκαν δύο από του επτά δράστες του περιστατικού αυτοδικίας σε βάρος του 19χρονου κατηγορουμένου της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας από συγκρατούμενους του μέσα στις φυλακές Αυλώνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για έναν Έλληνα και ένα αλλοδαπό, μάλιστα ένας εκ των δύο παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση σε βάρος του 19χρονου.

Χθες, ο ίδιος ο 19χρονος δεν επιθυμούσε να καταθέσει στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζουν αστυνομικοί της ΑΤ Αυλώνα με την κατηγορία των απλών σωματικών βλαβών, εκτός αν ο ίδιος καταγγείλει κάποιο άλλο βαρύτερο αδίκημα στο οποίο έχουν υποπέσει σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει κατάθεση από έναν φύλακα ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό έγινε μεταξύ 4 και 4.30 το απόγευμα κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των κρατουμένων.

Οι δράστες με κάποιο τρόπο έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα του κελιού απομόνωσης προβαίνοντας στις συγκεκριμένες πράξεις.

Οι συγκρατούμενοι του νεαρού αρχικά του επιτέθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Την ίδια στιγμή τον ρωτούσαν γιατί έκανε το έγκλημα στη Ρόδο και εκείνος απαντούσε «δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε».

Όπως μετέδωσε το κανάλι OPEN, μετά τον ξυλοδαρμό ο 19χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες των φυλακών και εν συνεχεία στο νοσοκομείο. Tα βίντεο εξετάζονται από τις αρχές.

Η διοικήτρια του Ευαγγελισμού, Νάγια Μητσάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και «εξετάστηκε από όλες τις κλινικές και εν συνεχεία αποχώρησε». Σε ερώτηση σχετικά με την κατάστασή του τόνισε: «Ήταν χτυπημένος. Εφόσον όμως εξετάστηκε και μετά βγήκε, δεν ήταν πολύ σοβαρά τα τραύματά του, αλλιώς θα νοσηλευόταν».

Κρατούμενος για ξυλοδαρμό 19χρονου: Ούτε θεός δεν μπορούσε να προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο

Σοκάρει η μαρτυρία ενός κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνα σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

«Πήρε το ελάχιστο από ότι του αξίζει», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ένας από τους νεαρούς που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, προσθέτοντας: «Δεν παραβιάσαμε καμία πόρτα. Η πόρτα ανοίγει για τα φάρμακα, το πρωινό, το μεσημεριανό. Μην εστιάζουμε εάν ήμασταν επτά άτομα. Δεν συμμετείχαν και οι επτά. Ήταν δύο-τρεις Ρομά, ήταν και Αλβανοί. Κανένα υπάλληλος, ούτε θεός δεν μπορούσε να προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο απέναντι σε επτά άτομα με επτά μαχαίρια».

Ερωτηθείς για το πώς βρέθηκαν τα μαχαίρια εντός της φυλακής ο μάρτυρας απάντησε: «Ρε παιδιά φυλακή είμαστε, δεν είμαστε κάτω από το χώμα. Με σίδερα φτιάξαμε τα μαχαίρια», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο άνθρωπος πήρε το ελάχιστο που του αξίζει και εγώ είμαι ληστής και θα ξαναπάω στην τράπεζα για ληστεία. Δεν έχω σκοτώσει».

 

 Σε άλλη φυλακή ο 19χρονος μετά τον ξυλοδαρμό

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά τον ξυλοδαρμό στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα του 19χρονου κρατούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, ο 19χρονος με εντολή Εισαγγελέα έπρεπε να βρίσκεται "σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης για την προστασία και την ασφάλειά του".

Η διοίκηση των φυλακών και τα αρμόδια υπουργεία έχουν διατάξει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πώς οι κρατούμενοι κατάφεραν να παραβιάσουν το κελί του 19χρονου και να εισέλθουν μέσα για να τον ξυλοφορτώσουν. 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην οποία αναφέρει ότι «ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους».

«Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο  Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος», σημειώνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη καταδικάζουν την επίθεση

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη και θείος της άτυχης κοπέλας καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι δεν είναι υπέρ της αυτοδικίας και πως ο νεαρός θα κριθεί από τη δικαιοσύνη.

Ο Αλέξης Κούγιας που επίσης εκπροσωπεί την οικογένεια της φοιτήτριας καταδίκασε την πράξη λέγοντας πως δεν τιμά ούτε την κοινωνία ούτε και το σωφρονιστικό μας σύστημα, τονίζοντας ωστόσο ότι αν και δεν είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για φυλακές ανηλίκων πολλές φορές η “κοινωνία της φυλακής” αντιδρά σε τέτοιου είδους εγκλήματα.

Όπως εξήγησε ο γνωστός ποινικολόγος στη φυλακή υπάρχει μια διάθεση απενοχοποίησης όσων είναι έγκλειστοι και έτσι αντιδρούν σε ακραία εγκλήματα.

Ρόδος: Νέα στοιχεία φωτίζουν την άγρια δολοφονία. Είχαν πάει κι άλλες κοπέλες στο εξοχικό

με πληροφορίες από thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα