Έγκλημα στη Ρόδο: Κρατούνται οι δύο νεαροί δράστες της δολοφονίας της φοιτήτριας

Έγκλημα στη Ρόδο: Κρατούνται οι δύο νεαροί δράστες της δολοφονίας της φοιτήτριας

Τις ευθύνες ο ένας στον άλλο επέρριπταν κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος ανακάλεσε πλήρως την αρχική του κατάθεση ενώ και οι δυο τους δεν διαφοροποιήθηκαν από τα όσα υποστήριξαν ενώπιον της ανακρίτριας. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν έλειψε η ένταση μεταξύ των κατηγορουμένων με τον ένα να αποκαλεί τον άλλο ψεύτη.

Παράλληλα οι δύο νεαροί υποστήριξαν στις καταθέσεις τους πως η 21χρονη τους ζητούσε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο και τους απείλησε ότι θα τους καταδώσει στην αστυνομία. Ο 19χρονος και ο 21χρονος κατέθεσαν πως φοβήθηκαν και αποφάσισαν να πετάξουν την φοιτήτρια στα βράχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 21χρονη τους ζήτησε να φύγει λέγοντάς τους ότι εάν το μάθει ο πατέρας της, θα ψάξει να τους βρει. «Θα σας βρει ο πατέρας μου αφήστε με να φύγω» ήταν τα λόγια της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 19χρονος κρατείται στις φυλακές Αυλώνα, ενώ ο 21χρονος στις φυλακές Γρεβενών.

Κρατούμενοι οι φερόμενοι ως δράστες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο.

Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρώθηκε από χθες το πρωί πλήθος κόσμου και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια τα οποία δεν πήραν διάσταση εξαιτίας της παρουσίας ισχυρής δύναμης αστυνομικών και λιμενικών πέριξ και εντός του κτηρίου.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα φύλαξης των δύο κατηγορούμενων ήταν δρακόντεια ενώ εξαγριωμένοι πολίτες εξύβρισαν τους κατηγορούμενους και ορισμένοι επεδίωξαν να τους πλησιάσουν για να τους λιντσάρουν.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι οι κατηγορούμενοι στην κυριολεξία φυγαδεύτηκαν από το δικαστικό μέγαρο. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα εξαγριωμένοι πολίτες παρέμεναν έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρόδου καθυβρίζοντας τους κατηγορούμενους, ενώ άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια της πίσω πόρτας του δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προέκυψε ότι το θύμα, εν ζωή, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες, εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός.

Παράλληλα, παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων. Αναμένονται εξάλλου τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε ένα πλήθος ευρημάτων που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία εξοχικής κατοικίας, στην οικία του θύματος αλλά και τα ηλεκτρονικά ευρήματα τριών κινητών τηλεφώνων και δύο φορητών υπολογιστών.

Εχει κατασχεθεί επίσης και το όχημα ιδιοκτησίας του πατέρα του 21χρονου.

Σημειώνεται εξάλλου ότι αναπαράσταση του εγκλήματος δεν πρόκειται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση να γίνει, καθώς οι απολογίες των κατηγορουμένων και τα εξιστορούμενα από αυτούς έρχονται σε πλήρη αντίφαση. Θα πρέπει να αναμένονται έτσι οι εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να υπάρξει ένας «μπούσουλας» για το τι ακριβώς έλαβε χώρα εντός της εξοχικής κατοικίας αλλά και στη θαλάσσια περιοχή Φωκίας, όπου πέταξαν το σώμα της τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2018.

Το κατηγορητήριο

Στο κατηγορητήριο που κλήθηκαν χθες να αντικρούσουν οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται κατόπιν συναπόφασης και από κοινού να μετέβησαν τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2018 με μικρό φορτηγό όχημα (βαν χρώματος λευκού), μάρκας Daihatsu, ιδιοκτησίας του πατέρα του 21χρονου, στην οικία της φοιτήτριας, προκειμένου να την παραλάβουν και να μεταβούν σε εξοχική κατοικία του πατέρα του 21χρονου, στην περιοχή των Πεύκων, ώστε να συνευρεθούν ερωτικά.

Ωστόσο, όπως τους αποδίδεται στο κατηγορητήριο, κατά την συνεύρεση των ανωτέρω στην παραπάνω οικία, προκλήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ τους, καθώς η φοιτήτρια δεν επιθυμούσε την ερωτική επαφή με τους κατηγορούμενους και όπως αναφέρει το κατηγορητήριο: "με πρόθεση οι τελευταίοι από κοινού και κατόπιν συναπόφασης, την εξανάγκασαν με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου σε ασελγή πράξη που ανάγεται στην γενετήσια σφαίρα και που αντικειμενικά προσβάλλει το κοινό αίσθημα της αιδούς, ενώ υποκειμενικά κατευθύνεται στην διέγερση και ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας και συγκεκριμένα, απειλώντας την ότι δεν θα φύγει από την οικία αν δεν προβούν σε γενετήσια επαφή μαζί της, την εξανάγκασαν σε ερωτική πράξη".

Ακολούθως κι ενώ η φοιτήτρια είχε ακόμα τις αισθήσεις της, την μετέφεραν, σε κοντινή βραχώδη θαλάσσια περιοχή και την πέταξαν στη θάλασσα όπου και ανευρέθη η σορός της πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2018.

Η απολογία του 21χρονου

Ο 21χρονος απολογήθηκε πρώτος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας εκφράζοντας εισαγωγικά την λύπη του και λέγοντας ότι έχει μετανιώσει για την συγκάλυψη των πράξεων του συγκατηγορουμένου του, υποστηρίζοντας ότι ψεύδεται ασυστόλως και ότι του αποδίδει πράξεις που ο ίδιος τέλεσε.

Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι την 27η Νοεμβρίου 2018 ο 19χρονος τον ρώτησε εάν είχε ελεύθερο το σπίτι του στους Πεύκους κι αν ήθελε να βρεθούν εκεί με μια φίλη του. Αφού την παρέλαβαν από την οικία της υποστήριξε ότι ο 19χρονος οδηγούσε το όχημα, η 21χρονη κάθισε στη θέση του συνοδηγού και ο ίδιος στην καρότσα.

Στο σπίτι στους Πεύκους, όπως ισχυρίστηκε, ήπιε ένα ποτό με την 21χρονη ενώ ο 19χρονος δεν ήπιε και ακολούθως άρχισαν να ερωτοτροπούν. Ισχυρίστηκε ότι είχαν επαφή και ότι η 21χρονη προσέβαλε μετά την πράξη τον 19χρονο. Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι γέλασε και τότε ο 19χρονος "έπαθε υστερία", την έβρισε και ακολούθως την χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιές. Ισχυρίστηκε ότι ενώ η 21χρονη ήταν στο έδαφος την έπιασε ο 19χρονος από τον λαιμό, έπιασε το ηλεκτρικό σίδερο και την κτύπησε με μανία στο πρόσωπο.

Διατείνεται ότι ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, ότι φοβήθηκε και ότι η 21χρονη δεν αντιδρούσε, ενώ όταν του είπε να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο εκείνος πίστευε ότι είχε πεθάνει και του είπε να ξεφορτωθούν το πτώμα απειλώντας τον ότι αν ενημέρωνε κάποιον τότε "θα είχε αντίποινα".

Ο 21χρονος υποστήριξε ότι πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ότι ο 19χρονος έβαλε στη θέση του συνοδηγού την 21χρονη και εκείνος του έδινε κατευθύνσεις από την καρότσα.

Ενώ, όπως είπε, πίστευε ότι θα άφηνε το άψυχο σώμα της στο δρόμο ο 19χρονος την πέταξε από τον δρόμο κάτω στη θάλασσα.

Ισχυρίστηκε ότι επειδή ο 19χρονος είναι γνώστης πολεμικών τεχνών φοβήθηκε.

Αιτήθηκε εξάλλου να εξεταστεί το ηλεκτρικό σίδερο για δακτυλικά αποτυπώματα και εξέταση DNA όσο και να υποβληθεί ο συγκατηγορούμενός του σε τοξικολογικές εξετάσεις.

Πρότεινε εξάλλου ως μάρτυρα υπεράσπισής του μια πρώην σύντροφό του, που ζει εκτός Ρόδου.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια της εκλιπούσας διότι δεν είχα την δύναμη να αποτρέψω το μοιραίο. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να έπραττα διαφορετικά. Όμως σοκαρίστηκα από την βιαιότητα του συγκατηγορουμένου μου και φοβήθηκα και για τη ζωή μου» κατέληξε ο 21χρονος.

Η απολογία του 19χρονου

Απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ο 19χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας εισαγωγικά ότι προέρχεται από μια φιλήσυχη οικογένεια και ουδέποτε έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή για οποιαδήποτε αρνητικό σχόλιο εις βάρος τους.

Τόνισε ότι φοιτεί στην δεύτερη τάξη της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ στην ειδικότητα των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ότι εργάζεται με τον πατέρα του κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την φοιτήτρια μια εβδομάδα πριν το μοιραίο συμβάν και κατόπιν ανταλλαγής λογαριασμών στο Facebook και μιας πρώτης συνάντησής τους κατά την διάρκεια της οποίας είχαν έρθει σε επαφή, συμφώνησαν να πάνε εκδρομή στη Λίνδο και να μείνουν στην οικία του 21χρονου φίλου του τον οποίο γνώρισε στο γυμναστήριο όπου αθλείται.

Ισχυρίστηκε ότι τύγχανε ζευγάρι με το θύμα και ότι ο 21χρονος φίλος του ήθελε να συνευρεθεί μαζί της και μεθόδευσε την μετάβασή τους στην οικία του εν αγνοία του για το σκοπό του αυτό. Υποστήριξε ότι όταν μετέβησαν στην οικία στους Πεύκους ο 21χρονος έγινε προκλητικός και επιτακτικός στο να συνευρεθεί ερωτικά με την 21χρονη.

Διατείνεται ότι όταν η τελευταία αρνήθηκε υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός που εξελίχθηκε σε χειροδικία και στην απειλή ότι δεν θα την άφηνε να φύγει από το σπίτι. Υποστηρίζει ότι η 21χρονη προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις αρχές και τότε εκείνος, που τελούσε, όπως και ο ίδιος, υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Υποστήριξε ακόμη ότι ενώ η 21χρονη αιμορραγούσε ο ίδιος τον εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας και ότι εκείνος τον προέτρεψε να την βάλουν στο αυτοκίνητο χωρίς να τον ενημερώσει για τον τελικό προορισμό.

Ισχυρίζεται ότι όταν έφτασαν σε μια βραχώδη περιοχή και ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση «σοκ» αντιλήφθηκε τις προθέσεις του, υποστηρίζοντας παραπέρα, ότι απειλούσε και τον ίδιο και ότι χωρίς την συμμετοχή του πέταξε το σώμα της στην θάλασσα λέγοντάς του «τώρα θα το τελειώσουμε, γιατί αυτή θα με στείλει φυλακή».

Σημειώνεται ότι προσέβαλε επιπλέον ως απολύτως άκυρη την προανακριτική του ομολογία, όπως είχαν προαναγγείλει οι συνήγοροί του.

Η κατ' αντιπαράσταση εξέταση

Κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής τους οι δύο κατηγορούμενοι δεν απέκλιναν από τα όσα υποστήριξαν απολογούμενοι μόνοι τους, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το έγκλημα τόσο στο πρώτο στάδιο αυτού όσο και στο δεύτερο.

Επικράτησαν στιγμές μικρής έντασης και ο ένας απεκάλεσε τον άλλο ψεύτη χωρίς όμως η διαδικασία να διαφωτίσει πτυχές της υπόθεσης αλλά και να ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς έλαβε χώρα στο εξοχικό.

Την υπόθεση χειρίστηκαν για τον 21χρονο Ροδίτη οι δικηγόροι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Ματούλα Παπαβεργή και για τον 19χρονο Αλβανό οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Έλλη Σταυριανάκη και Κώστας Διακονής.

Για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε ο Άκης Δημητριάδης, συνήγορος του 21χρονου, ενός εκ των δύο φερόμενων δραστών.

«Προσπαθούμε να διαφωτίσουμε τη δικαιοσύνη με ό,τι στοιχεία υπάρχουν από την υπεράσπιση ώστε να οδηγηθούμε σε μία δίκαιη κρίση. Ό,τι ευθύνες υπάρχουν για τον καθένα θα πρέπει να αποδοθούν», δήλωσε στον ANT1 ο συνήγορος του 21χρονου από τη Ρόδο.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του ενός εκ των δύο φερόμενων ως δραστών, «βάσει τις ιατροδικαστικής έκθεσης, ένα στοιχείο το οποίο δεν είχαμε μέχρι χθες, τα τραύματα ήταν τόσο σοβαρά που ο ιατροδικαστής λέει ότι ο θάνατος θα είχε επέλθει και χωρίς να την πάνε στη θάλασσα».

«Είπα στον πιλότο να ανέβει πιο ψηλά για να ζωντανέψει η Ελένη»

«Κανένας γονιός να μην ξαναπάρει σε κασόνι το παιδί του, να το μεταφέρει στο αεροπλάνο, κάτω από τα πόδια του να είναι το κασόνι και να λέει στον κυβερνήτη από μέσα του ‘’ανέβα λίγο πιο ψηλά να συναντήσει το σωματάκι του την ψυχούλα του μπας και ξαναζωντανέψει και έρθει ξανά κοντά μας"» δήλωσε ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχω ενημέρωση από τις αρχές, ό,τι συζητήσεις κάνουμε, κάνουμε με τους δικηγόρους… Εγώ ό,τι έχω να εκφράσω θα εκφράσω, τον συναισθηματικό κόσμο, και τον πόνο, και ό,τι βιώνει ένας πατέρας που χάνει τόσο άδικα και αποτρόπαια το παιδί του» τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

«Λαμβάνουμε τόσο πολλά μηνύματα συμπαράστασης από ολόκληρη την Ελλάδα, που μας κάνουν να προσπαθήσουμε να αντέξουμε τον Γολγοθά μέχρι την τελική δικαίωση της ψυχούλας της κόρης μας» σημείωσε.

Λιμενικό: Οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας

Νέα στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης έδωσε το Λιμενικό Σώμα. Όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας για να τη βγάλουν από το νερό και όχι οι φερόμενοι ως δράστες.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού υπογράμμισε επίσης ότι οι δράστες συνελήφθησαν αφού είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους.

«Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στην προανάκριση κατέστη δυνατή η εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας. Μετά από ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά την προανάκριση την 3η Δεκεμβρίου συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ημεδαπός 21 ετών ελληνικής υπηκοότητας και ημεδαπός 19 ετών αλβανικής υπηκοότητας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά στο πρόσωπο με γροθιές κι ο 21χρονος με σίδερο στο κεφάλι, ενώ η άτυχη φοιτήτρια υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που θα ήταν δυνητικά θανάσιμες, αν δεν επερχόταν ο πνιγμός. Έπειτα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα, βρέθηκε ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού - μωβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι. Στο εξοχικό βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σίδερου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα. Ρούχα κι άλλα αντικείμενα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση έχουν βρεθεί επίσης στη θάλασσα.

Κούγιας: Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια

news247

reader

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα