Ο Σέρβος επιβάτης της Ryanair σπάει τη σιωπή του: «Κάθε φορά που ακούω αεροπλάνο, αγχώνομαι και ανεβάζω πυρετό»

Ο Σέρβος επιβάτης της Ryanair σπάει τη σιωπή του: «Κάθε φορά που ακούω αεροπλάνο, αγχώνομαι και ανεβάζω πυρετό»

Για πρώτη φορά, ο 61χρονος Σέρβος επιβάτης της πτήσης της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη προς το Μέμινγκεν της Γερμανίας, Λιούμπισα Κάροβιτς, μοιράζεται την τρομακτική εμπειρία του, όταν ένα παράθυρο του αεροσκάφους έσπασε εν πτήσει, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί προς τα έξω.

Ο Λιούμπισα αναφέρει ότι οι αναμνήσεις από το περιστατικό τον στοιχειώνουν, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και κρίσεις πανικού που έχουν επηρεάσει δραματικά την καθημερινότητά του.

«Ξύπνησα από μια έκρηξη σαν βόμβα»

Στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο 61χρονος περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσε μέσα στην καμπίνα. «Κοιμόμουν και ξαφνικά με ξύπνησε μια τεράστια έκρηξη, σαν βόμβα. Για μια στιγμή είχα τις αισθήσεις μου, όμως στη συνέχεια δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Ήμουν γεμάτος αίματα, έτρεχε αίμα από το πρόσωπο και τα χέρια μου. Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, βλέπω ξανά εκείνες τις εικόνες. Ήταν ένας εφιάλτης που δεν περιγράφεται με λόγια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά το περιστατικό, ο Λιούμπισα δυσκολεύεται να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ταξιδέψει ξανά με αεροπλάνο. «Κάθε φορά που ακούω αεροπλάνο, αγχώνομαι και ανεβάζω πυρετό. Δεν είμαι καθόλου καλά», προσθέτει.

Σοβαρές συνέπειες στην υγεία

Η περιπέτεια του Λιούμπισα άφησε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Φορά αυχενικό νάρθηκα για έξι εβδομάδες, ενώ υπέστη προσωρινή παράλυση στη δεξιά πλευρά του σώματός του. Επιπλέον, έχει υποστεί μερική βλάβη στο δεξί μάτι και στο δεξί αυτί, καθώς και εγκαύματα στην πλάτη και στο δεξί χέρι. Οι γιατροί εκτιμούν ότι η πλήρης αποκατάστασή του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο ίδιος αναφέρει: «Ο θόρυβος με ενοχλεί συνεχώς. Δεν μπορώ να περπατήσω στον δρόμο χωρίς να αισθάνομαι δυσφορία. Ψυχολογικά έχω φτάσει στον πάτο. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ ούτε στη δουλειά ούτε στην καθημερινότητά μου. Δεν λειτουργώ όπως πριν».

Το περιστατικό που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης από τη Θεσσαλονίκη προς τη Γερμανία, όταν τμήμα του κινητήρα αποκολλήθηκε και προσέκρουσε σε παράθυρο του αεροσκάφους, προκαλώντας την καταστροφή του. Η αποσυμπίεση είχε ως αποτέλεσμα ο Λιούμπισα να παρασυρθεί προς το άνοιγμα, με το κεφάλι και τους ώμους του να βρίσκονται εκτός της ατράκτου. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική επιστροφή και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του

Η σύζυγος του Λιούμπισα, Σβετλάνα Γκρκόβιτς, περιγράφει την αγωνία της κατά τη διάρκεια του περιστατικού. «Αντέδρασα αμέσως και τον άρπαξα από τα πόδια. Η μόνη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου ήταν: “Αν πεθάνουμε, θα πεθάνουμε μαζί”», δήλωσε. Πολλοί επιβάτες έσπευσαν να βοηθήσουν, καταφέρνοντας τελικά να τραβήξουν τον 61χρονο πίσω στην καμπίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ζώνη ασφαλείας αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς ο Λιούμπισα δεν την είχε λύσει, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στο να αποφευχθεί μια ανείπωτη τραγωδία.

Διαβάστε ακόμα

Δείτε ακόμα