Φάκελος Bullying: Νέο "καμπανάκι" από το Χαμόγελο του Παιδιού

Φάκελος Bullying: Νέο "καμπανάκι" από το Χαμόγελο του Παιδιού

Με το μεγάλο και δύσκολο κοινωνικό πρόβλημα του bullying καταπιάστηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του το ΟΡΕΝ με αναλυτικά ρεπορτάζ, μαρτυρίες γονέων και συνέντευξη του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλου.Αφορμή για το ρεπορτάζ στάθηκε η νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή του ίδιου Γυμνασίου στην Αργυρούπολη που χάθηκε ο 15χρονος Νικόλας τον περασμένο Ιούλιο.

Τη σχετική καταγγελία είχε κάνει ο τραγικός πατέρας του 15χρονου Νικόλα πως δηλαδή υπήρξε νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή του ίδιου Γυμνασίου που φοιτούσε ο γιος του.

Το νέο κρούσμα αφορά σε επίσης 15χρονο μαθητη που δεχόταν εκφοβισμό από συμμαθητές του και αποπειράθηκε να θέσει τέλος στην ζωή του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του -μάλιστα, σώθηκε την τελευταία στιγμή από συγγενή του.

Το ΟΡΕΝ έφερε στο φως ακόμη μια ακόμη μαρτυρία ενός γονιού, με παιδί που φοιτά στο ίδιο γυμνάσιο, οτι το παιδί αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όχι μια, αλλά δυο φορές.

"Είχαμε προβλήματα απο πέρσι όταν τον πείραζαν και τον ενοχλούσαν και τον έλεγαν χοντρό", είπε ο πατέρας του παιδιού, "στην αρχή δεν μας το είπε, κλεινόταν στο δωμάτιο του, δεν είχε διάθεση. Τον πήγαμε σε παιδοψυχολόγο όπου παραδέχθηκε πως δυο φορές του είχε περάσει από το μυαλό να αυτοκτονήσει. Ευτυχώς ο ψυχολόγος τον αποθάρρυνε. Αλλά θα τον πάρω από το σχολείο, δεν θα τον ξαναστείλω εκεί, είναι μπάχαλο. Γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε με το σημείωμα που είχε αφήσει πίσω του ο Νικόλας;", αναρωτιέται.

Στο ιδιο ρεπορτάζ μίλησε η μητέρα ενός ακόμη 10χρονου μαθητή του ίδιου σχολείου -που μάλιστα εμφανίστηκε στην κάμερα τραυματισμένος και με το σπασμένο του χέρι στο γύψο. 

Την ιδια στιγμή τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε κι ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος. 

"Ειναι ενα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αλλά έχουμε την τεχνογνωσία να το αντιμετωπίσουμε. Είχαμε ένα δίκτυο με αξιόλογους επαγγελματίες, εξειδικευμένους σε κάθε περιοχή της Αττικής, αλλά πλέον έχει ατονήσει κι επαφίεται στον πατριωτισμό των εκπαιδευτικών", προσθέτει. 

"Πρέπει να υπάρξει πρόληψη και ενημέρωση. Και φυσικά να μην υπάρχει αποσιώπηση των περιστατικών", κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η αναγνωρισμένη ως Εθνική, Γραμμή SOS 1056 λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν.

Η Γραμμή 1056 είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και οι κλήσεις προς την Γραμμή 1056 είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

 

thetoc

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: