Ανατροπή και εντάσεις στη δίκη Παπαγεωργίου: Χειροπέδες σε μάρτυρα - κλειδί

Ανατροπή και εντάσεις στη δίκη για τη δολοφονία και απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου εμφανίστηκε στο Μικτό Εφετείο Αθηνών βασικός μάρτυρας στην υπόθεση για τον οποίο είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει τόσο σε καίριες ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής όσο και της Έδρας, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει καλά τον βασικό κατηγορούμενο και πως δεν θυμόταν τι είχε συμβεί σε συγκεκριμένες στιγμές που φέρεται να είχε εμπλοκή στην υπόθεση, αναφέρει το anikolouli.gr.

Ερωτηθείς σχετικά με το πόση απόσταση διήνυσε μέχρι τα Καμένα Βούρλα οδηγώντας το επίμαχο κόκκινο φορτηγάκι με το οποίο φέρεται να μεταφέρθηκε από συνεργάτες του εγκέφαλου η σορός του άτυχου νέου, απάντησε τετρακόσια χιλιόμετρα.

Η απάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση δικαστή που του είπε πως πρόκειται για μια απόσταση ογδόντα χιλιομέτρων και πως θα πρέπει να πει την αλήθεια.

Ο δικηγόρος του μάρτυρα που βρισκόταν στην αίθουσα προσπάθησε να μιλήσει αλλά του αφαιρέθηκε ο λόγος όταν αντέδρασε η πολιτική αγωγή, λέγοντας:

«Ποιος είναι ο κύριος και γιατί μάρτυρας εμφανίζεται στο δικαστήριο με τον δικηγόρο του;»

Τόσο η πολιτική αγωγή όσο και η Έδρα του απηύθυναν ερωτήσεις στον μάρτυρα σχετικά με τα κλειδιά και τη χρήση του επίμαχου BMW αυτοκινήτου το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν ο εγκέφαλος και οι συνεργοί του τη νύχτα της δολοφονίας του Μάριου. Εκείνος έπεσε σε αντιφάσεις και επέμενε πως δεν θυμόταν τι είχε συμβεί, συμπληρώνει το anikolouli.gr.

Όταν όμως ρωτήθηκε από τον βασικό κατηγορούμενο αν βρήκαν τα κλειδιά του επίμαχου αυτοκινήτου που τα έψαχναν για να αλλάξουν τα δέρματα των καθισμάτων μέσα σε αυτό, απάντησε θετικά.

Σε άλλη ερώτηση του κατηγορούμενου αν συναντήθηκαν μόνο δύο φορές γιατί θα τον βοηθούσε να βρει δουλειά, απάντησε πάλι θετικά.

Η στάση του μάρτυρα - κλειδί εξόργισε τους δικαστές που τόνισαν πως τον καθοδηγεί ο κατηγορούμενος και θυμάται να απαντήσει στις δικές του ερωτήσεις, αλλά όχι στις ερωτήσεις της Έδρας.

Για το λόγο αυτό διέταξαν να κρατηθεί για το αδίκημα της ψευδορκίας και οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Η σύζυγος του που βρισκόταν στην αίθουσα άρχισε να φωνάζει πως ο μάρτυρας πάσχει από διπολική διαταραχή και γι αυτό δεν θυμάται να απαντήσει. Τότε η ταλαιπωρημένη μητέρα του Μάριου ξέσπασε και της είπε κλαίγοντας:

«Ντροπή σου! Εσύ δεν έχεις παιδιά; Που είναι ο γιος μου;».

Για να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση στο ακροατήριο το δικαστήριο ζήτησε η σύζυγος του μάρτυρα να βγει την αίθουσα, περιγράφει το anikolouli.gr.

Η Έδρα διέκοψε τη διαδικασία για να αποφασίσει αν θα παραπέμψει τον μάρτυρα σε αυτόφωρη διαδικασία ή αν θα παραπεφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε τα πρακτικά να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθεί η περαιτέρω εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα