Αποτυχία οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Αθήνα εν όψει Black Friday 2018

Αποτυχία οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Αθήνα εν όψει Black Friday 2018

Η πλειοψηφία των καταστηματαρχών στην Αθήνα (62,1%) δεν θεωρεί εμπορικά επιτυχημένες τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ μόλις το 29,5% έχει θετική άποψη, όπως προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας. Σε σχέση με πέρυσι καλύτερο τζίρο δήλωσε το 25,3%, ίδιο τζίρο δήλωσε το 26,3%, χειρότερο τζίρο δήλωσε το 47,3% και δεν ξέρω-δεν απαντώ το 1,1%.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου είναι η φετινή Black Friday, στο πλαίσιο της οποίας πολλά καταστήματα θα έχουν ασυνήθιστα μεγάλες εκπτώσεις σε προϊόντα τους.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη στιγμή τα καταστήματα της Αθήνας, ιεραρχούνται ως εξής:

Πτώση τζίρου και προβλήματα ρευστότητας 35,8%

Φορολογικό και ασφαλιστικές εισφορές 30,5%

Ασφάλεια και αστυνόμευση 28,4%

Καθαριότητα και φωτισμός 3,2%

Δεν ξέρω - Δεν απαντώ 2,1%.

Σε ό,τι αφορά στο τζίρο της Κυριακής 4 Νοεμβρίου 2018, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη Κυριακή, από τις απαντήσεις προκύπτει ότι ήταν λιγότερο παραγωγικός, ενώ τα περισσότερα από τα καταστήματα που δεν άνοιξαν την Κυριακή, βρίσκονται στις μικρές περιφερειακές αγορές.

Καλύτερο τζίρο δήλωσε το 29,5%, ίδιο τζίρο δήλωσε το 29,5%, χειρότερο τζίρο δήλωσε το 33,8%, δεν άνοιξε το 6,1% και δεν ξέρω-δεν απαντώ απάντησε το 1,1%.

Με αφορμή την έρευνα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μια πολλά υποσχόμενη περίοδος δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου. Δύο στις τρεις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων είδαν τις πωλήσεις τους ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και έξι στις δέκα ζητούν να καταργηθούν ως αναποτελεσματικές.

Το φορολογικό και ασφαλιστικό ξεζούμισμα και η έλλειψη ρευστότητας, οδηγούν την αγορά σε ασφυξία και αν σήμερα δεν παρθούν μέτρα ανακούφισης όπως η δυνατότητα ένταξης όλων  των φορολογουμένων στις 120 δόσεις,  η δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και η σταδιακή επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αύριο θα είναι πολύ αργά!»

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η πλειοψηφία των καταστηματαρχών (62,1%) δεν θεωρεί εμπορικά επιτυχημένες τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ μόλις το 29,5% έχει θετική άποψη.

Αστυνόμευση

Όπως αναφέρει ο εμπορικός σύλλογος, όσον αφορά την ανάλυση των ειδικών προβλημάτων που έχουν καταγραφεί εκτός ερωτηματολογίου, στην κατ' ιδίαν συνομιλία με τους καταστηματάρχες, καταγράφηκαν τα εξής: Οι περισσότεροι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την έντονη δραστηριοποίηση «πορτοφολάδων» και επαιτών.

Από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων καταγράφηκε ως πρωταρχικό πρόβλημα η ασφάλεια και η αστυνόμευση, όσων επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται στις περιοχές Ομόνοιας - Κάνιγγος, Πατησίων - Κυψέλης και αναφέρονται στο ελεύθερο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών στο δημόσιο χώρο και την παραβατικότητα που προέρχεται από τα τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Τέλος, ως σημαντικό πρόβλημα καταγράφεται ότι αποτελούν οι ληστείες, εντός και εκτός των καταστημάτων.

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα