Αίτημα αποφυλάκισης από τη 18χρονη που σκότωσε και πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών

Αίτημα αποφυλάκισης από τη 18χρονη που σκότωσε και πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών

Αίτημα για την αποφυλάκισή της υπέβαλε στον ανακριτή η 18χρονη από την Πετρούπολη, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο σκότωσε και πέταξε σε κάδο σκουπιδιών, με τη βοήθεια της μητέρας το άτυχο βρέφος, το οποίο είχε φέρει λίγη ώρα νωρίτερα στη ζωή μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Espresso».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχοντας συμπληρώσει ένα εξάμηνο κράτησης στο σωφρονιστικό κατάστημα Ελαιώνα, η 18χρονη, η οποία υποστηρίζει ότι έκανε ό,τι έκανε εξαιτίας της ισχυρής διαταραχής του οργανισμού της λόγω τοκετού, ζητά από τον δικαστικό λειτουργό να βγει από τη φυλακή.

«Ουδέποτε ζήτησα να απαλλαγώ από την κατηγορία και μετά τη σύλληψή μου – με όποιες αντιφάσεις, λόγω της ψυχικής μου νόσου – αποδέχθηκα σε κάθε περίπτωση την πράξη που μου αποδίδεται» αναφέρει η κατηγορούμενη στην αίτησή της και τονίζει: «Τυγχάνω, δυστυχώς, μητέρα που σκότωσε το παιδί της μετά τον τοκετό και όχι οποιοσδήποτε και το θύμα επίσης δεν τυγχάνει, οποιοσδήποτε άλλος, παρά το άτυχο παιδί μου».

Η ίδια ζητά να ληφθεί υπόψη του ανακριτή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του νευρολόγου ψυχιάτρου Γιάννη Παπαδάτου, ο οποίος την εξέτασε στις Φυλακές Ελαιώνα.

Σύμφωνα με αυτή, η κατηγορούμενη, η οποία βίωσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον που έχει τις ρίζες του στα ακόμη αυστηρά έθιμα της Αλβανίας , εμφάνισε πρόδρομα συμπτώματα επιλόχειας ψύχωσης με τάσεις παρερμηνείας των γεγονότων της πραγματικότητας και φόβους επικείμενου κακού.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του ο νευρολόγος – ψυχίατρος, λόγω αυτών των συμπτωμάτων είχε μειωθεί σημαντικά η αντίληψη του άδικου της πράξης της, ενώ κατά τον χρόνο που διέπραξε το έγκλημα είχε σημαντική μείωση των πνευματικών της λειτουργιών και δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση των γεγονότων.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα