Φθιώτιδα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 55χρονου Γερμανού. Χειροπέδες στην πρώην σύζυγο

Φθιώτιδα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 55χρονου Γερμανού. Χειροπέδες στην πρώην σύζυγο

Εννέα ολόκληρους μήνες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας ενός 55χρονου Γερμανού που έγινε στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας, τον περασμένο Ιανουάριο. Από την πρώτη στιγμή είχαν τα βλέμματα στραμμένα στην πρώην σύντροφο του Γερμανού, με την οποία αν και είχαν χωρίσει διατηρούσαν σχέσεις. Θεωρούσαν ότι ήταν μέσα στον κύκλο των υπόπτων, αλλά δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για να μπορέσουν να φτάσουν στη σύλληψη και την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ο 55χρονος Γερμανός που για χρόνια έμενε στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας βρέθηκε δολοφονημένος την ώρα που πήγαινε για κυνήγι σε κοντινή περιοχή του χωριού του. Όλοι τον περιέγραφαν ως φιλήσυχο άνθρωπο και μάλιστα η πρώην γυναίκα του ήταν εκείνη η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του στις αρχές, καθώς όπως είχε ισχυριστεί «δεν απαντούσε στο τηλέφωνο».

Οι αρχικές ερμηνείες ότι πιθανόν να πρόκειται για κάποιο γεγονός που έγινε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού από άλλους κυνηγούς πολύ νωρίς απομακρύνθηκαν, καθώς η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυπτε πως το θύμα είχε χτυπηθεί δύο φορές από την πλάτη και μάλιστα από απόσταση 2 μέτρων.

Εκείνο που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί είναι οι σχέσεις που επικρατούσαν μεταξύ του θύματος και της πρώην γυναίκας του, όπως, επίσης, και με τον νυν σύντροφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη χθεσινή μέρα υπήρξε τελικά μία σημαντική μαρτυρία, η οποία βοήθησε να ξετυλίξουν το κουβάρι καθώς με αυτή χρωματίζονταν οι σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο θύμα, την πρώην σύζυγο και τον σύντροφό της, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και οι διαφορές, οι οποίες τελικά σύμφωνα με τους αστυνομικούς οδήγησαν στο έγκλημα.

Όταν χθες οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν την έρευνα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την πρώην σύζυγο του θύματος και τον σύντροφό της και χθες αργά το βράδυ κλήθηκαν στην Ασφάλεια Λαμίας, όπου συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα της Λαμίας.

Την πρόδωσαν οι αναλήψεις στην Ελβετία

 
Την είχε δανείσει 250.000 ευρώ για να ανοίξει κατάστημα εστίασης στην Αρκίτσα. Δεν μπορούσε να τα επιστρέψει και φέρεται να αποφάσισε να σκοτώσει τον 55χρονο Γερμανό, πρώην σύζυγο,  με την βοήθεια του νέου συντρόφου της. Πρόσφατα όμως πήγε στην… Ελβετία και έκανε αναλήψεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος, που είχαν μεγάλα χρηματικά ποσά και εκείνη ήταν συνδικαιούχος. Η τελευταία ανάληψη ήταν ύψους 85.000 ευρώ.
 
Το «άλλοθι» παρουσίας σε… φιλοζωική εταιρεία της Αταλάντης, μαζί με γυναίκα μέλος, το χρονικό διάστημα της δολοφονίας, κατέπεσε όταν η μάρτυρας απευθύνθηκε στους αστυνομικούς και ομολόγησε ότι το «δολοφονικό ζευγάρι» δεν ήταν μαζί της.
 
Ο λόγος για μία 46χρονη Ελληνίδα και τον 56χρονο σύντροφό της, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 55χρονου Γερμανού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 10 Ιανουαρίου 2018, μέσα σε ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά στην περιοχή της Αρκίτσας. Ο άτυχος άνδρας ήταν πυροβολημένος στο κεφάλι και στο στήθος, από κυνηγετικό όπλο, έξω από το αυτοκίνητό του. Το «ζευγάρι» φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και δεν παραδέχεται την συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 55χρονος Γερμανός Gerd Peter Baumbeger είχε έρθει με την 46χρονη Ελληνίδα Θ.Α., σύζυγό του, στην Ελλάδα το 2006. Την… δάνεισε 250.000 ευρώ προκειμένου να ανοίξει εστιατόριο στην Αρκίτσα, το οποίο όμως δεν πήγε καλά και έκλεισε. Το 2009 το ζευγάρι χώρισε, με την 46χρονη να συνάπτει σχέσεις με τον 56χρονο Έλληνα Δ.Σ., ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η 46χρονη είχε καταφέρει να αποσπάσει άλλα 100.000 ευρώ από κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους. Ο Γερμανός υπήκοος και η 46χρονη συνέχιζαν να έχουν καλές σχέσεις, ωστόσο εκείνη δεν μπορούσε να επιστρέψει τα χρήματα, όταν εκείνος ζήτησε την αποπληρωμή τους. Σύναψαν ιδιωτικό συμφωνητικό, από το οποίο προέκυπτε η υποχρέωσή της να καταβάλλει 1.000 ευρώ τον μήνα σε εκείνον,  όπως και η διαμονή του στο σπίτι της, το οποίος ουσιαστικά ήταν ένα… ενέχυρο της οφειλής της.
 
Τότε σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη γυναίκα άρχιζε να επεξεργάζεται την εξόντωσή του για το «σβήσιμο» του χρέους αλλά και την αρπαγή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος στην Ελβετία, στους οποίους ήταν και εκείνη συνδικαιούχος.
 
Μάλιστα επιχείρησε να δημιουργήσει και άλλοθι για την παρουσία της ίδιας και του νυν συντρόφου της σε άλλο σημείο, το επίμαχο χρονικό διάστημα της δολοφονίας. Αρχικά, ήταν εκείνη που είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Αργότερα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, επικαλέστηκε τρίτο πρόσωπο γυναίκα, ότι ήταν μαζί της η ίδια και ο σύντροφός της, στην φιλοζωική εταιρεία της οποίας ήταν μέλη.
 
Η γυναίκα-μάρτυρας, φαίνεται να απευθύνθηκε αργότερα στις αστυνομικές αρχές, και ανακάλεσε τις πρώτες αναφορές της, υποστηρίζοντας πλέον ότι η 46χρονη και ο 56χρονος, δεν ήταν μαζί της τις ώρες που διαπράχθηκε το έγκλημα. Αργότερα προέκυψαν εργαστηριακά ευρήματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, DNA και αποτυπώματα, που φέρεται να συνδέουν τους κατηγορουμένους με την σκηνή του εγκλήματος. Η τελευταία ενοχοποιητική ένδειξη ήρθε για τους αστυνομικούς με τα ταξίδια της 46χρονης στην Ελβετία, όπου φέρεται να προέβαινε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με το θύμα, και την τελευταία ύψους 85.000 ευρώ!
 
με πληροφορίες από tvstar, lamiasreport, thetoc

Δείτε ακόμα