Ζακ Κωστόπουλος: Τι ακριβώς συνέβη; Ο ξυλοδαρμός, ο θάνατος, ο ιατροδικαστής

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο αναμένει η αστυνομία το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Το τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας παραμένει ασαφές, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας να εξετάζουν καρέ-καρέ τα βίντεο που υπάρχουν από το περιστατικό. Στο πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να βγει εμφανίζονται δύο άνδρες -ο κοσμηματοπώλης και ένας ακόμη που αναζητείται από τις Αρχές- να του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, με άλλους περαστικούς να κοιτάζουν το περιστατικό αμέτοχοι.

Σε ένα δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται ο άνδρας αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο να δέχεται και άλλη μία επίθεση με κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο, πριν σηκωθεί. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιείται από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Τελικά, εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι που φέρεται ότι κρατούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα. Το μαχαίρι εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του.

Πάντως, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος μέσψ Facebook έδωσε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη, υποστηρίζοντας ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε πρόθεση να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο, αλλά ήθελε να προστατευθεί από έναν καυγά σε παρακείμενο μαγαζί.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αναφέρει: “Όποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί "ο επίδοξος ληστής" για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο οικτρά που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ.”

Το πόρισμα του ιατροδικαστή περιμένει η Αστυνομία, ώστε σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και το υλικό από τις κάμερες που έχει συγκεντρώσει να καταλήξει στο πώς έχασε τη ζωή του ο 33χρονος, στην Ομόνοια, την περασμένη Παρασκευή (21/09).

«Φως» στο τι πραγματικά συνέβη στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια και πώς έχασε λίγο αργότερα τη ζωή του ο 33χρονος, προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Παράλληλα, αναζητούν το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό.


Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί της Ασφαλειας φοβούνται επιθέσεις κουκουλοφόρων ως αντίποινα για το θάνατο του 33χρονου καθώς το Σαββατο, ομάδες ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κανιγγος, με άγριες διαθέσεις.
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών το μαχαίρι

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η Αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι που φέρεται ότι κρατούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα. Το μαχαίρι εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του.
Ψάχνουν το δεύτερο άτομο της αιματηρής επίθεσης

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, το οποίο φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον 33χρονο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν Παρασκευή μεσημέρι όταν το 33χρονο θύμα φέρεται πως επιχείρησε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ παράλληλα, δέχτηκε άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και από ένα ακόμη άτομο. Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και είναι πλέον αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε πως: «έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείο «προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθειά του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Απειλούν το δικηγόρο

Έπειτα από αυτές τις δηλώσεις, άγνωστοι έγραψαν με σπρέι απειλητικά μηνύματα έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, όπου έχασε τη ζωή του ο φερόμενος ληστής, καθώς και στην είσοδο του γραφείου του δικηγόρου, ο οποίος εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη.

«Χάρη την πάτησες», είναι ένα από τα συνθήματα στην είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζεται το γραφείο του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ενώ στην είσοδο του κοσμηματοπωλείου κάποιοι έχουν γράψει με σπρέι τη λέξη «δολοφόνε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα