Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου της Σχολής Αεροπορίας Στρατού. Σώοι οι χειριστές

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου της Σχολής Αεροπορίας Στρατού. Σώοι οι χειριστές

Σε επιτυχή αναγκαστική προσγείωση σε αγρό με βαμβάκι προέβη σήμερα στις 09:50 πμ εκπαιδευτικό ελικόπτερο ΝΗ-300C της Σχολής Αεροπορίας Στρατού.

Οι δύο έμπειροι χειριστές του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το ελικόπτερο υπέστη σοβαρές ζημίες εξαιτίας της αναγκαστικής προσγείωσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες αγροτών άκουσαν το ελικόπτερο να έχει αλλαγή θορύβου στον κινητήρα  και ταυτόχρονα το είδαν να χάνει ύψος πάνω από τους αγρούς 700 μέτρα απόσταση από το αεροδρόμιο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, σήμερα το πρωί και περί ώρα 09:30, εκπαιδευτικό ελικόπτερο NH-300C, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, εκτέλεσε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση, στον κύκλο του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Και οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους, ενώ για τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης έχει διαταχθεί έρευνα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ιδιαίτερα έμπειροι ήταν οι δυο χειριστές 

Ιδιαίτερα έμπειροι ήταν οι δυο χειριστές του εκπαιδευτικού ελικοπτέρου NH-300C, το οποίο μετά τις 9 το πρωί έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω απώλειας ισχύος του κινητήρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, ο εκπαιδευτής, Ταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού, είχε περισσότερες από 470 ώρες πτήσης στον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου, ενώ εκτελεί και καθηκόντα δοκιμαστή των ιπτάμενων μέσων της ΑΣ. Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, υπηρετεί σε τάγμα ελικοπτέρων Chinook της Αεροπορίας Στρατού.  Από την άλλη ο εκπαιδευόμενος, Λοχαγός της Αεροπορίας Στρατού, υπηρετεί σε τάγμα ελικοπτέρων UH-1H της Αεροπορίας Στρατού.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης από την βαριά προσγείωση το εκπαιδευτικό ελικόπτερο έχει υποστεί ζημιές στο ουραίο τμήμα του. Φως στα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης αναμένεται να ρίξει η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί από το ΓΕΣ.

emvolos, onalert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα