Ο φρουρός της πρεσβείας του Ιράν: Παρέλυσα, δεν ήξερα τί να κάνω

Ο φρουρός της πρεσβείας του Ιράν: Παρέλυσα, δεν ήξερα τί να κάνω

«Αιφνιδιάστηκα. Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου με κράνη και βαριοπούλες. Παρέλυσα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα αναλάβει λίγο νωρίτερα, θα άλλαζα», είπε στην κατάθεσή του ο 45χρονος αρχιφύλακας, για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν.

Χθες διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την αστυνομία για την επίθεση και τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τον φρουρό να μην αντιδρά.

«Μην πάρεις τηλέφωνο. Βγες για να μη χτυπήσεις από τα γυαλιά. Φύγε, σε παρακαλώ», είπαν στον αστυνομικό. «Μην ακουμπήσεις το όπλο σου», του τόνισαν.

Στο μεταξύ, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η αντιμετώπιση των ενεργειών του Ρουβίκωνα μπορεί να αντιμετωπιστεί νομοθετικά και σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές.

Στην επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ιράν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απρόκλητης έμπρακτης φθοράς και παράνομης βίας κατά του αστυνομικού.

Με αυτά τα αδικήματα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει ταυτοποίηση των δραστών θα μπορούσαν να ασκηθούν διώξεις σε μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτών των δράσεων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα