Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν: ΕΔΕ μετά τον σάλο με τον φρουρό

ΕΔΕ μετά τον σάλο που προκάλεσε η εμφάνιση του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν που έγινε στόχος του Ρουβίκωνα, μια εμφάνιση που αποτυπώνει την απουσία της ελληνικής αστυνομίας.

 Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου ο φρουρός της πρεσβείας εμφανίζεται να υπακούει νωχελικά τις εντολές των αναρχικών, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν μπουκάλια με χρώμα και φέιγ βολάν και έσπασαν τζάμια  στο κτίριο της πρεσβείας που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγού Καλλάρη στο Ψυχικό, περίπου στις 06:30 το πρωί.

Εσπασαν τα τζάμια στο κουβούκλιο του σκοπού της πρεσβείας, τον οποίο έβγαλαν έξω. Ο φρουρός βγαίνει έξω με αμφίεση που σαφώς δεν θυμίζει αυτή αστυνομικού.  Kρατούσε υποπολυβόλο MP-5 και φορούσε ένα μακό μπλουζάκι, μια εικόνα που  εκθέτει την ελληνική αστυνομία καθώς θα μπορούσαν στη θέση των μελών του Ρουβίκωνα να είναι τρομοκράτες.

Η στιχομυθία μεταξύ των μελών του Ρουβίκωνα με τον φρουρό είναι χαρακτηριστική καθώς του δίνουν και οδηγίες: Μην πάρεις τηλέφωνο, φύγε σε παρακαλώ, βγες για να μην χτυπήσεις από τα γυαλιά (!)-  μην ακουμπήσεις το όπλο...

 Το μοναδικό άλλοθι είναι ότι δεν ήταν αλεξίσφαιρη η σκοπιά και δεν είναι γνωστό αν έχουν τοποθετηθεί τα κουμπιά άμεσου συναγερμού που ειδοποιούν το κέντρο της αμέσου δράσης. Βέβαια και οι φορητοί ασύρματοι διαθέτουν αυτή τη λειτουργία χωρίς όμως και σε αυτή την περίπτωση να έχει γίνει γνωστό αν ο αστυνομικός φρουρός είχε ασύρματο και αν αυτός λειτουργούσε.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα στη συνέχεια αποχώρησαν με μοτοσικλέτες.

Nα σημειωθεί ότι στην κρατική ασφάλεια υπάρχει ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την πρόληψη των επιθέσεων του Ρουβίκωνα, κάτι που για την ώρα δεν φαίνεται να λειτουργεί. 

με πληροφορίες από το thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα