Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους στην Πάτρα: Ξύπνησα και το βρήκα παγωμένο

Δεν τη χωράει ανθρώπου νους την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου ένα κοριτσάκι μόλις τριών μηνών έχασε τη ζωή του, ενώ κοιμόταν. 

«Όπως σηκώθηκαν να πάω στην τουαλέτα, εκεί που πήγα να ταΐσω τη μικρή την είδα ότι είχε μελανιάσει και είχε παγώσει πολύ. Την πήρα αμέσως και την πήγα στην γιατρίνα», είπε η μητέρα του παιδιού στον ΑΝΤ1, ενώ και ο πατέρας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που πέρασε η οικογένειά του. 

«Πήγα και τη βρήκα το πρωί και μου είπε ότι το παιδί πέθανε στην αγκαλιά της. Τραγωδία», είπε. 

Η μητέρα και το μωρό βρίσκονταν στο νοσοκομείο,  καθώς εκεί νοσηλευόταν με κάταγμα το άλλο παιδί της οικογένειας, ηλικίας τριών ετών. Η μητέρα υποστήριξε ότι δεν είχε πού να αφήσει το μωρό και γι’ αυτό το έπαιρνε μαζί της στο νοσοκομείο. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας λοιπόν, εκείνη κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι με το παιδί που νοσηλευόταν και το μωρό. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η μητέρα να το πλάκωσε κατά λάθος στον ύπνο της και να το σκότωσε.  

Οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η σορός του μωρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία.

«Προσπάθησαν με ανάνηψη μήπως και το επαναφέρουν αλλά δεν έγινε κάτι. Το βρέφος πάντως ήταν υγιές. Η μητέρα το τάιζε, είπε ότι δύο ώρες πριν το είχε ταΐσει. Δεν είχε παραπονεθεί η μητέρα του ότι κάτι βλέπει, να το εξετάσουν οι γιατροί», είπε η διοικήτρια του Καραμανδάνειου, Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Η μητέρα οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. «Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Διοικήτρια του Καραμανδάνειου για την τραγωδία με το βρέφος

«Είχε γίνει προσπάθεια να πειστεί η μητέρα να βρεθεί κάποιος να αφήσει το βρέφος γιατί δεν επιτρέπεται. Το νοσοκομείο έχει λοιμώξεις, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για ένα 5 μηνών υγιές βρέφος να βρίσκεται στο νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να βρει κάποιον να κρατήσει το παιδί», δήλωσε στον ANT1 η διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας Βασιλική Γεωργιοπούλου.

«Πήρε το βρέφος, το βρήκε παγωμένο αλλά δυστυχώς ήταν αργά», πρόσθεσε η κ. Γεωργιοπούλου.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «αιτιολογία για το θάνατο του βρέφους δεν υπάρχει, περιμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα