Ηλιούπολη: Έπαιξαν το "Δαχτυλίδι της φωτιάς" και βίασαν 20χρονη

Ηλιούπολη: Έπαιξαν το "Δαχτυλίδι της φωτιάς" και βίασαν 20χρονη

Τα παιχνίδια κατανάλωσης αλκοόλ έχουν μετατραπεί σε μάστιγα με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση  νεαρής κοπέλας στην Ηλιούπολη, την οποία βίασαν δυο συμπαίκτες της μετά το παιχνίδι "Δαχτυλίδι της Φωτιάς ". Βασικός όρος του παιχνιδιού;  Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η τράπουλα μοιράστηκε, τα ποτήρια γέμισαν με αλκοολ, η 20χρονη και η παρέα της πήραν θέση και  το παιχνίδι "Ring on Fire" ξεκίνησε .

Οι γύροι περνούσαν , τα ποτήρια γέμιζαν συνεχώς.

Η 20χρονη κοπέλα αρχισε να χάνει τις αισθήσεις της.Συμπαίκτης της προθυμοποιήθηκε να την οδηγήσει  στο υπνοδωμάτιο. Ο εφιάλτης μόλις ξεκινούσε.

Εκείνος, σε κατάσταση μέθης, άρχισε να τη χαιδεύει σε όλο της το σώμα, η κοπέλα αντέδρασε και ο φίλος της αποχώρησε. Λίγα λεπτά μετά δυο νεαροί επέστρεψαν στο δωμάτιο, βρήκαν τη 20χρονη να κοιμάται  και άρχισαν να ασελγούν πάνω της. Ξύπνησε ταραγμένη , ούρλιαξε για βοήθεια, εκείνοι συνέχισαν τις πράξεις τους.

"Ειχαμε πιει υπερβολικά. Δεν ξέραμε τι κάναμε" 

Αυτό είπαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν αφού η 20χρονη αμέσως μετά το μαρτύριο που έζησε πήγε τρέχοντας  και σε άθλια κατάσταση στο Α.Τ Ηλιούπολης και τους κατήγγειλε.

Το "Ring on Fire" είναι ένα από τα πολλά επικίνδυνα drinking games το οποίο έχει γίνει γνωστό στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μέσα απο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οι παίκτες πρέπει να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στους γύρους  χωρίς να χάσουν τις αισθήσεις τους, πράγμα αδύνατο καθώς η τράπουλα είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να γίνονται όλοι λιώμα.

Για παράδειγμα με το χαρτί  3  πίνει αυτός που άνοιξε το φύλλο, με το  5  πίνουν όλες οι κοπέλες και με το 6 όλα τα αγόρια.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Η «μάστιγα» των drinking games

Μολονότι διάφορες παραλλαγές των drinking games είναι σχετικά παλιές, η διάδοσή τους την εποχή των κοινωνικών δικτύων είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» της 1ης Φεβρουαρίου 2015, ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια με αλκοόλ, το «Neknominate», ξεπήδησε στην Αυστραλία στις αρχές του 2014 και πολύ γρήγορα μέσω του Facebook μεταπήδησε στις χώρες που καταγράφουν υψηλά ποσοστά αλκοολισμού. 

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένα άλλο παρόμοιο παιχνίδι επεισοδιακής χρήσης αλκοόλ (Baijiu Challenge), στο οποίο επίσης οι χρήστες καλούνται να φανερώσουν online το κατόρθωμά τους, έγινε δημοφιλές στην Κίνα. Όταν πάντως ζητήθηκε από το Facebook να μην επιτρέπεται η ανάρτηση βίντεο και γενικά περιεχομένου με το hashtag #neknominate, η πλατφόρμα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «δεν ανεχόμαστε περιεχόμενο που είναι άμεσα επιβλαβές, όπως για παράδειγμα το bullying, αλλά συμπεριφορά την οποία κάποιοι μπορούν να βρίσκουν προσβλητική ή αμφιλεγόμενη δεν είναι κατ’ ανάγκην ενάντια στους κανόνες μας». Ωστόσο, κάλεσαν τους χρήστες να μη διστάζουν να αναφέρουν στην πλατφόρμα ποστ που θεωρούν ότι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η «μεταμφίεση» της χρήσης αλκοόλ σε παιχνίδι μπορεί να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στον νεανικό πληθυσμό. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα