Νίκος Μητρετώδης: Ευχαριστούμε τον κάθε Έλληνα που μας συμπαραστάθηκε

Νίκος Μητρετώδης: Ευχαριστούμε τον κάθε Έλληνα που μας συμπαραστάθηκε

Ως «σύμβολο ενότητας» χαρακτήρισε ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, Νίκος, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που χάρισαν χαρά και συγκίνηση σε όλους τους Έλληνες, με την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη μετά από 167 μέρες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η δήλωση του Ν.Μητρετώδη έγινε λίγη ώρα αφού ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε κάνει λόγο για «νέα ημέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Μιλώντας στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7», ο Νίκος Μητρετώδης ευχαρίστησε την πολιτική, τη στρατιωτική ηγεσία, την Εκκλησία, αλλά και τον κάθε επώνυμο και ανώνυμο Έλληνα «που μας συμπαραστάθηκε σε αυτόν τον Γολγοθά», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Κληθείς να απαντήσει στο τι είπαν με τον Άγγελο στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου τον υποδέχθηκαν, είπε ότι «η συγκίνηση ήταν μεγάλη, δεν είχαμε περιθώριο να μιλήσουμε, τέλειωσαν όλα και καλά».

Οι δύο στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν για προληπτικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έπειτα από αυτό είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τον Νίκο Μητρετώδη, «το ηθικό τους παρά το μαρτύριο του εγκλεισμού τους, χωρίς κατηγορητήριο για 167 μέρες, ήταν μεγάλο».

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς συμπεριφέρθηκαν οι Τούρκοι στους δύο Έλληνες αξιωματικούς, επανάλαβε αυτό που όλοι λένε από την πρώτη μέρα, ότι δηλαδή «η συμπεριφορά ήταν ανθρώπινη».

antennanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα